Bøger / faglitteratur

Stærke relationer : om at finde melodien med alle omkring dig


Beskrivelse


Praktisk anvendelig brugsbog med eksempler på konflikter i relationer fra forfatterens psykologpraksis, og forslag til ændret adfærd der kan løse indgroede problemer i forskellige typer af relationer, både privat og professionelt.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. maj 2016

af

af

Grethe Lorentzen

d. 10. maj 2016

Har du problemer i forholdet til andre? Bogen giver forslag til at forbedre dine relationer ved tilbagevendende problemer og konflikter.

Hultberg er privatpraktiserende psykolog, og har tidligere udgivet 3 bøger. Relationer er en byttehandel, siger hun. Du giver mig det, jeg har behov for, og jeg giver dig det, du har behov for. Man skal tage ansvar for relationen, og for egne behov og udtrykke dem. Det man skal kunne mestre, for at løse tilbagevendende problemer i relationer, er at sætte en effektiv stopper for usunde mønstre og finder en ny vej, der er god for begge parter. Den ene kan tage skridt til at ændre grundlæggende adfærd uden den andens vidende, blot handlingen er til gavn for begge parter. Hultberg forklarer hvad en relation består af, forudsætningerne for gode relationer og veje til at forbedre dem. Hun skitserer også 8 typiske problemprofiler, som afspejler forholdet til ansvar og grænser, kontrol eller modstand mod kontrol. Med forslag til videre læsning.

God og praktisk anvendelig brugsbog, der er understøttet af gode hverdags-eksempler på konflikter i relationer fra Hultbergs psykologpraksis, og forslag til handlinger, der kan tages i anvendelse. Bogen kan bruges som en guide til ændring af adfærd ved konflikter og problemer i alle typer af relationer.

Håndbog i konfliktløsning gør rede for de forskellige principper og metoder, der er til konfliktløsning.