Bøger / skønlitteratur / roman

Stalingrads engel


Beskrivelse


Stalingrad opføres som historisk skuespil, men alt bliver pludselig virkeligt.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. feb. 2020

af

af

Michelé Askja K Hvarregaard

d. 27. feb. 2020

Stalingrad er genopstået - med al dens terror og rædsel! For alle voksne læsere, der kan lide en god spændingsroman.

Stalingrad i krigens dage, vinteren 1942, bliver genopført som historisk skuespil, hvor man kan tage med rejseselskabet "Autentiske rejser" og opleve slaget på egen krop. Historiker Michael Bech får mulighed for at tage med på rejsen, selvom han må efterlade sin højgravide hustru hjemme. Da de er fremme opdager turisterne dog hurtigt at der er noget grueligt galt - folk dør, rigtigt.

Stalingrads Engel har et dramatisk fantasifuldt plot, der både er skræmmende, nervepirrende, gruopvækkende og dystopisk. Man mærker tydeligt forfatternes interesse for historie og ikke mindst litteraturen som håndværk. Falder godt i tråd med nutidens populære sciencefiction serie som Westworld (HBO serie baseret på spillefilmen Westworld fra 1973 Jonathan Nolan og Lisa Joy).

Af andet litteratur anbefales Fluernes herreShutter Island og Shutter Island, der begge får læseren til at glæde sig over og tænke på den virkelighed, de befinder sig iAf andet litteratur anbefales Fluernes herre og , der begge får læseren til at glæde sig over og tænke på den virkelighed, de befinder sig i.