Bøger / skønlitteratur til børn / psykologisk thriller

Stalker


Beskrivelse


Gymnasieeleven Julie begynder at modtage små romantiske breve fra en ukendt tilbeder. Først føler hun, at det er spændende og hun deler oplevelsen med sine veninder i klassen, men situationen tager snart en uhyggelig drejning, og Julies familie bliver også involveret.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. mar. 2016

af

af

Vera Hollerup

d. 8. mar. 2016

Spændende og nervepirrende psykologisk thriller for 13-16-årige om det uhyggelige fænomen "stalking".

Hovedpersonen, den 17-årige gymnasieelev Julie, har fået en hemmelig beundrer, som sender hende små romantiske meddelelser og blomster. Veninderne i klassen finder det spændende og romantisk med den hemmelige tilbeder. Men situationen udvikler sig og tager en uhyggelig drejning, og hele Julies familie involveres. Det er Julie og stalkeren, der på skift fortæller historien i 1. person. Bogen er forfatterens debut.

Ifølge "Politiken" bliver ca. 100.000 mennesker årligt forfulgt af en stalker. Det er derfor absolut relevant og aktuelt at beskrive dette uhyggelige fænomen i en ungdomsbog. Det har Michella Rasmussen gjort på ypperlig vis i denne spændende og medrivende roman. Det er en meget velskrevet og godt disponeret bog med et flot fortælle-flow. Sproget er godt og fungerer fint med en meget autentisk og ungdommelig sprogtone. Forfatteren har styr på handlingen og formår at holde en fin balance mellem de to fortællervinkler, uden at historien mister tempo eller spænding. Læseren ledes også tit på vildspor. Fine skildringer af personerne, familielivet og dagligdagen i gymnasiet. Spændingskurven er stigende, og slutningen er en sand gyser. Bravo!.

Der er i de senere år kommet en del bøger om stalking. De fleste af dem er voksenbøger. Irene Pedersens (Intet nummer) beskriver fx, hvad en stalker gør ved en almindelig families hverdag.