Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Star Girl - afsløret


Beskrivelse


Bliver Nanna, der er Star Girl, afsløret? Nanna er netop flyttet, og det er kun Luna, hendes veninde, der ved, at Nanna er kendt. Det er vigtigt for Nanna at holde hemmeligt, men My fra klassen fatter mistanke om det.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. feb. 2019

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 1. feb. 2019

Bliver Nanna, der er Star Girl, afsløret? Det er kun Luna, hendes bedste ven, der ved, at Nanna er kendt. Det er vigtigt for hende at holde hemmeligt, men en dag får den mest irriterende pige i klassen en mistanke om, hvem Nanna er. Frilæsning fra 3. klasse.

"Afsløret" hedder Nicole Boyle Rødtnes 5. bog i serien om Nanna, der er Star Girl. Den er inddelt i 8 kapitler. Luna har sin iPad i Nannas skoletaske, og ved et uheld falder Nannas Star Girl maske og udstyr ud af tasken. My får mistanke om Nannas hemmelighed. Hun truer Nanna om at fortælle det, men Luna er snu. Bogen er en jeg-fortælling, hvor læseren kommer tæt på hovedpersonens indre. Den er illustreret af Anita Sølver, der har tegnet såvel billeder ved teksten som små vignetter ved kapitelskift. Bogen har stift bind og forsiden viser tre piger, hvor én af dem prøver at lytte med fra baggrunden.

Meget indbydende bog med farverige illustrationer, der fanger ved første blik. De udvider og understøtter teksten. Forfatteren har skabt en veldrejet historie med temaer, alle kan forholde sig til - om hemmeligheder, om piger og veninder, der både holder sammen, men også truer og bruger kneb og holder udenfor.

Læs også de andre "Star Girl" bøger. Serien "K for Klara" anbefales, da den har lignende interessante og vedkommende emner, man kan genkende.


litteratursiden.dk

d. 11. okt. 2019

af

af

Annie Christensen

d. 11. okt. 2019

Indbydende letlæsningsserie om venskab, hemmeligheder, musik, berømmelse og store drømme. Nanna er Star Girl, men hun vil også bare gerne være Nanna og leve et helt almindeligt liv. Det er kun hendes ...