Bøger / faglitteratur til børn

Star wars - klonkrigene : universet, nye fronter


Beskrivelse


Leksikal fakta-bog om Star wars-universet på Klonkrigenes tid - dengang Darth Vader var ung og hed Anakin Skywalker og kæmpede side om side med en anden ung jedi-ridder, Obi-Wan Kenobi.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. sep. 2009

af

af

Michael Lindal Andersen

d. 11. sep. 2009

Bogen henvender sig især til yngre fans af Star wars-universet med selvlæsning fra cirka 10 år. Den kan dog med fordel læses sammen med en voksen fra cirka 8 år. Den flotte bog vil se godt ud på en udstillingshylde, hvor den nærmest vil formidle sig selv.

Star wars-universet har over 30 år på bagen, men er populært som aldrig før. Udover de seks spillefilm kender børn i dag især universet fra computerspil samt fra den animerede tv-serie Star wars - the clone wars. Det er tv-seriens mange slag, denne bog giver baggrundsviden om. Med korte tekster og flotte billeder berettes der om seriens karakterer, maskiner og konflikter. Bogen veksler imellem korte handlingsforløb og sider, der fungerer som billedleksikon inden for seriens univers. Med flotte illustrationer og et dynamisk layout burde den visuelle side af bogen skabe megen glæde hos yngre Star wars-fans. Hvis bogen har et problem, så er det, at teksterne veksler i niveau. Nogle tekster er ren letlæsning, imens andre er sværere. Men der er rigtig meget at kigge på og kaste sig over, også for yngre læsere.

Bogen er blot den seneste i en lang række af guide-bøger fra Star wars-universet, der efterhånden strækker sig over alle de medier, der er at finde på biblioteket. Et sandt kulturelt fænomen. Jason Fry har også begået bogen Star wars - klonkrigene.

En flot bog, der vil blive revet ned af hylderne.


Bibliotekernes vurdering

d. 17. nov. 2010

af

af

Vera Hollerup

d. 17. nov. 2010

Bogen vil tage sig flot ud i hvilken som helst udstilling, og Star wars-brandet behøver ingen speciel formidling. Bogen henvender sig både til drenge og piger fra 8 år som billed- og bladrebog. Børnene skal dog være et par år ældre for at få udbytte af teksten.

Jason Fry har tidligere udgivet to Star wars-bøger i samme flotte udstyr: Star wars-klonkrigene : universet, 2008 og Star wars-klonkrigene : afgørende slag, 2009. Bogen er en slags fan-leksikon og beretter om de mange politiske og militære hændelser og de mange intriger, der dannede baggrund for de begivenheder, som Anakin Skywalker og Obi-Wan Kenobi var involveret i, da de var unge. Det er den periode, som Lucas skildrer i sine sidste tre Star wars-film. Hvert opslag er helliget en person eller en begivenhed og består af små artikler, der skildrer personernes rolle i det voldsomme og intrigefyldte handlingsforløb. Der er også mange leksikale billedtekster og faktabokse, der redegør for våben- og robotteknologi. Flotte illustrationer i lækre farver.

Denne bogs læsere skal selvfølgelig også læse seriens andre ovennævnte værker. Herudover kan læseren kaste sig over det meget store Star wars-udbud af spillefilm, tv-animationsfilm: The clone wars samt en stribe romaner af forskellige forfattere plus adskillige computerspil.

En rigtig flot og spændende bog for Star wars-fans i alle aldre. De farvestrålende illustrationer og det lækre layout er "guf" for øjnene.


Bibliotekernes vurdering

d. 19. sep. 2008

af

af

Martin W Hansen

d. 19. sep. 2008

Bogen vil især tiltale drenge i alderen 7-12 år, den er flot og farvestrålende og vil sælge sig selv til målgruppen, på forsiden alene.

En virkelig flot bog om den seneste biograffilm i Star wars-universet. Bogen veksler mellem at forklare handlingen i filmen og give store helsides beskrivelser af de enkelte karakterer i filmen. Bogen er fyldt med billeder fra selve filmen og mange fakta-bokse, der uddyber mange ting, der ikke blev forklaret i filmen. Forfatteren har et par rollespils-systemer (der også omhandler Star wars-universet) på samvittigheden.

Bogen lægger sig i udseende op ad de andre Dorling Kindersley-bøger om Star wars-universet, såsom James Lucenos Star wars - Sith-fyrsternes hævn : universet.

En meget flot bog, der ikke vil samle støv på hylderne.