Bøger / faglitteratur / billedværker

Steder du skal se før de forsvinder


Beskrivelse


Fotografisk billedværk der præsenterer 50 sårbare, menneskeskabte og naturlige steder- deres nuværende tilstand og de farer de er udsat for. Krig, klimaændringer, overdreven turisme og ukontrolleret byudvikling er trusler mod mange af verdens vidundere.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. sep. 2018

af

af

Heidi Mørch

d. 27. sep. 2018

Superflot fortrinsvis fotobog om den jord vi skal huske at værne om inden det er for sent. For æstetikere, miljøforkæmpere og alle os andre.

Krig, klimaændringer, overdreven turisme og ukontrolleret byudvikling er trusler mod mange af verdens vidundere. Bogen her består af beskrivelser af 50 sårbare steder - deres nuværende tilstand og de farer de er udsat for - illustreret med farvefotos. Her er både menneskeskabte monumenter og naturfænomener hver især tildelt tre dobbeltopslag. Blandt vidunderne er fjordene i Grønland, Donau-floddeltaet, Sumatras skove, Byerne Aleppo, Venedig og Samarra, Taj Mahal, Påskeøen og Kilimanjaro. Forfatteren er journalist med speciale i turisme, hun har udgivet en lang række bøger der endnu ikke er oversat til dansk.

Den ultimative lænestol rejseguide hvor man på en gang kan betages af verdens skønhed og rystes over konsekvenserne af menneskets dårskab. Umådeligt flotte fotografier og en til tider indigneret tekst.

Umiddelbart sammenlignelig er 100 steder at huske - før de forsvinder hvor det dog udelukkende er steder berørt af nuværende eller potentielle klimaforandringer der præsenteres.