Bøger / faglitteratur / opskrifter

Stegeso : simremad i jern & ler


Beskrivelse


38 opskrifter på især kødretter, men også vegetariske retter, fisk og desserter - ved hver opskrift er angivet hvilken stegeso man skal bruge: Römertopfen, der er af uglaseret ler, varianten af glaseret ler eller støbejernssoen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. nov. 2012

af

af

Jette Landberg

d. 28. nov. 2012

Henvender sig især til yngre mænd, der kan lide Claus Holms lidt rå garagestil og mandhaftige bistroagtige retter som culotte med bernaise og oksetværreb. Her er dog også fisk, vegetariske retter og enkelte desserter, så den kan bestemt også bruges af kvinder.

Bogen indeholder 38 opskrifter især på kødretter, men også vegetariske retter, fisk og desserter, alle skabt på 3 dage i en garage blot med kniv, ovn og stegesoen. Opskrifterne på simremaden er ret enkle at følge, og her er tydelige symboler på hvilken slags so, man skal bruge: Römertopfen, der er af uglaseret ler, varianten af glaseret ler og endelig støbejernssoen, der hver har deres forcer. Det er det rustikke bistrokøkken tilsat noget nordisk og lidt andet. Claus Holm er et kendt ansigt, da han har lavet mad i 5 år på TV2's morgenprogram.

Kogebøger med opskrifter til römertopf, cocotte eller stegeso har været lidt af en mangelvare i en del år, men her i 2012 udkommer hele to. Den anden er Frem med stegesoen : cocotte, römertopf, terrine, tajine, stegeso af Hanne Birgitte Grøndahl. Den er delt op i årstider og er ikke helt så rå i tekst og billeder. Men begge udfylder fint et hul i den omfattende kogebogslitteratur.

En herlig, lidt mandhaftig bog om ovngryden, der har fået en renæssance bl.a. med Le Creusets smedejernsgryder.