Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Stemmen fra fortiden


Beskrivelse


Krimi. Aske og Emil er på stranden efter en storm. De opdager en bunker fra krigens tid. Inde i den finder de et brev. Det er mange penge værd. To voksne opdager dem. De vil også have brevet. Drengene løber. Kan de redde brevet?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. mar. 2010

af

af

Hans Radsted

d. 8. mar. 2010

Endnu en let krimi til de lidt yngre i mellemgruppen, som vil bruge bogen på linje med de mange andre.

Karsten S. Mogensen har lavet en del titler i serien Let-krimi og denne gang handler det om to drenge, som efter en storm på Vestkysten finder en tysk bunker, som stormen har vasket en indgang fri til. De kravler selvfølgelig ned i bunkeren, som tilsyneladende står, som da den blev forladt. De finder et brev, stemplet den 1. maj 1945, som måske er penge værd for filatelister. De er dog ikke de eneste, som har fundet bunkeren. To skumle typer kravler ind og begynder at lede efter brevet. Drengene smutter ud, men bliver opdaget og så går den vilde jagt i klitterne. Den ene forfølger ender dog i kviksand og den anden og værste bliver bidt af en hugorm, så alt ender godt og brevet ender på det lokale museum og får lov til at fortælle sin historie. Sproget fungerer og der er spænding for mindre børn hele tiden. Begivenhedernes sandsynlighed ligger måske ikke helt i top, bl.a. er hugorme ikke det mest farlige dyr for voksne, men det tager målgruppen nok roligt.

Krimier til målgruppen er der mange af og denne hører til de mere afdæmpede af slagsen, som nok vil blive læst, men som ikke vil forstyrre læserens nattesøvn.

En læseteknisk overkommelig historie på et marked med rigtig mange andre.