Bøger / faglitteratur

Sten og mineraler


Beskrivelse


En beskrivelse af over 300 forskellige bjergarter og mineraler fra hele verden.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Birgit Hald

2008

Det er en håndbog i handy format til identifikation af bjergarter og mineraler, men den er ikke så nemt tilgængelig, så lidt forhåndsviden er påkrævet.

Forfatterne er ansat på Oxford University Museum of Natural History, og teksten er præget af mange fagudtryk, men heldigvis er de fleste forklaret forståeligt i en ordliste. Bogen beskriver mere end 320 forskellige bjergarter og mineraler fra hele verden, og på trods af at beskrivelserne nogle steder er bearbejdet til danske forhold, mærkes det tydeligt at bogen oprindeligt er engelsk. De fleste opslag præsenterer fire forskellige sten med gode fotos af stenene. Billederne af de miljøer hvor de kan findes, er imidlertid så små at de nærmest er ligegyldige, og teksten er også trykt med meget små typer. Udover den kortfattede, generelle beskrivelse af de forskellige sten er der målestoksforhold, den kemiske formel samt en faktaboks med de hårde facts.

Politikens Sten i farver (6.udg. 2.oplag 2007) har et dansk udgangspunkt, og teksten er nemmere at forstå, men til gengæld har den ikke så mange af de mere eksotiske mineraler med, så bøgerne kan fint supplere hinanden.

En håndbog hvor det handy format gør det ikke helt let tilgængelige indhold noget sammenpresset.Informationer og udgaver