Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Stenalderen


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. maj 2017

af

af

Karsten Boll

d. 4. maj 2017

For 15.000 år siden var Danmark dækket af is. Så blev det varmere, isen smeltede og der kom liv: planter, dyr og mennesker. Sådan startede stenalderen. Fagbog for 2.-4. klasse/8-10 år.

Indledningen er en lille fortælling om jægerne. De venter på, at en flok rensdyr skal komme til søen for at drikke. Dernæst fortælles om stenalderens varighed og om, at alt fra en rensdyr kan bruges - både ben, sener, skind og selvfølgelig kødet. Dernæst et opslag om, hvordan flinteøksen blev lavet. Herefter beskrives, hvordan naturen udviklede sig og om, hvordan livet var ved skov, å og kyst. Ligeledes henvises der til enkelte kendte stenalderbopladser. Der er også et afsnit om, hvordan bønder overtog landet fra jægerne. Der sluttes af med et afsnit om begravelser - herunder jættestuer og om overgangen til bronzealderen. Hvert opslag har enten tegninger eller fotos. Teksten er skrevet i to spalter og er lix 17. Forfatteren kendes fra mange andre udgivelser, fx JordskælvUnge med udfordringer eller Unge med udfordringerIndledningen er en lille fortælling om jægerne. De venter på, at en flok rensdyr skal komme til søen for at drikke. Dernæst fortælles om stenalderens varighed og om, at alt fra en rensdyr kan bruges - både ben, sener, skind og selvfølgelig kødet. Dernæst et opslag om, hvordan flinteøksen blev lavet. Herefter beskrives, hvordan naturen udviklede sig og om, hvordan livet var ved skov, å og kyst. Ligeledes henvises der til enkelte kendte stenalderbopladser. Der er også et afsnit om, hvordan bønder overtog landet fra jægerne. Der sluttes af med et afsnit om begravelser - herunder jættestuer og om overgangen til bronzealderen. Hvert opslag har enten tegninger eller fotos. Teksten er skrevet i to spalter og er lix 17. Forfatteren kendes fra mange andre udgivelser, fx Jordskælv eller .

Teksten er let at læse. Indholdet er en blandet af fakta og fortællinger, der kan beskrive, hvordan livet var. Tegninger og fotos passer fint med indholdet.

Bogen har samme målgruppe som Stenalderen af Byrjalsen og kan bruges som supplement til denne.