Bøger / faglitteratur / kogebøger

Stenalderkøkken


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. juni 2013

af

af

Frederik Nielsen

d. 13. juni 2013

God introbog til dem der endnu ikke har eksperimenteret med stenalderkost, også kaldet palæokost, med en grundig introduktion og mange fif til nybegyndere og interesserede. Bogen er lækker - trykt på kraftigt papir og med mange inspirerende billeder og forside, der supplerer opskrifterne godt.

Katrine Tuborgh havde en barndom med hjemmedyrkede råvarer, og da hendes mand fik konstateret en tarmsygdom med permanent medicinering inspirerede det til at ændre familiens madvaner til stenalderkost, hvorefter medicinen kunne undgås og familien fik bedre helbred. Bogen er et godt udgangspunkt til skiftet til stenalderkost med fx indkøbsliste til en uge og tidsbesparende ideer. Især kapitlet med basiskøkken-opskrifter kan lette overgangen til en livsstil, der er baseret på råvarer frem for færdigretter. Opskrifterne dækker alle dagens måltider, samt de søde sager der kan være en udfordring i en kost der udelader mel, sukker og mælkeprodukter. Kapitlerne om råvarer og ernæring giver god baggrundsviden. Retterne er varierede med gode alternativer til kendte hverdagsretter.

Emnet er populært og flere titler udgives for tiden. Stenalderkost : palæo-opskrifter til det moderne menneske af Thomas Rode Andersen tager gourmet-vinklen med mere avancerede retter, hvor fx Stenalderkost af Diane Sanfilippo ligesom Stenalderkøkken giver megen grundviden og opskrifter til hverdagsbrug.

En virkelig spændende begynderbog til dem der gerne vil prøve stenalderkost og inspiration til dem, der er i gang.