Bøger / faglitteratur / kogebøger

Stenalderkost : palæo-opskrifter til det moderne menneske


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. okt. 2012

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 10. okt. 2012

Stenalderkost - eller palæo - er et begreb, som er gået lige ind hos mange danskere, og denne bog henvender sig til dem, som allerede lever efter principperne eller ønsker at stifte bekendtskab med dem. Sæt bogen med forsiden fremad og den vil blive taget med det samme, fotoet af en veltrænet Thomas Rode Andersen med en kølle over skulderen og et kålhoved i hånden udstråler kraft og vitalitet.

Thomas Rode Andersen er køkkenchef på Kong Hans' Kælder og han er også konsulent ved spise- og take-away-baren i Torvehallerne i København. Begge steder er kosten inspireret af principperne bag stenalderkosten, som går på at vi bør spise de fødevarer, som var tilgængelige for stenaldermennesket før landbrugsrevolutionen: rigtig meget protein, fedt og sunde kulhydrater. Vi skal spise kød, fisk, grønsager, æg, frugt, bær og nødder og ikke kartofler, pasta eller ris. Thomas Rode Andersen fortæller om, hvordan han ændrede sin livsstil ved at lægge kosten om, samtidig med at han motionerede mere. Derudover består bogen af mange meget indbydende opskrifter til alle døgnets måltider, både til hverdag og fest, og her mærker man, at det er en gourmet-kok, der står bag.

Indtil denne danske bog har vi kun haft de meget efterspurgte bøger af Loren Cordain, som er helt uden billeder, i modsætning til Thomas Rode Andersens bog, som er fyldt med meget lækre fotos.

Jeg er sikker på, at der vil gå lang tid inden denne bog vil komme til at stå på hylden. Emnet er hot, forfatteren dansk og bogen meget indbydende.


Jyllands-posten

d. 9. nov. 2012

af

af

Niels Lillelund

d. 9. nov. 2012


Sygeplejersken

Årg. 112, nr. 13 (2012)

af

af

Jette Bagh

Årg. 112, nr. 13 (2012)