Bøger / skønlitteratur / roman

Stenhuggeren : kriminalroman


Beskrivelse


I havet ved Fjällbacka finder man liget af en lille pige. De blå mærker på halsen tyder på mord, så politimanden Patrik Hedström og forfatteren Erica Falch indgår endnu en gang samarbejde for at finde frem til morderen.

Anmeldelser (10)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Per Drustrup Larsen

2007

Svigt af forskellig slags - forældre-børn og mellem søskende eller mellem partnere - er hovedtemaet for alle handlingens dele i denne 3. bog i serien om forfatteren Erica Falck og politimanden Patrick Hedström. Det hele foregår igen i Camilla Läckbergs skærgårdsfødeby Fjällbacka, og hovedhandlingen er opklaringen af mordet på en 7-årig pige. Undervejs fører opklaringen samtidig politiet ad vildveje og sidespor til opdagelser af andre dybe hemmeligheder. Samtidig fortælles kronologisk i korte afsnit fra 1923 og frem om begivenheder, der har fået fatale konsekvenser for flere af byens beboere. Igen en historie med mange skift i både tid, fortællere og synsvinkler samt med mange sidehandlinger på personlige plan, der kræver opmærksomhed for at holde styr på det hele. Endnu bedre skrevet og mere koncentreret fortalt end i især Prædikanten, så bogen er fantastisk spændende læsning med stort læserpotentiale - lokalt har der i lang tid været lang kø til den svenske udgave for at få fortsættelsen til de første historier fra Fjällbacka. De private skærmydsler mellem hovedrolleindehaverne er stadig centrale for læsningen, men fylder ikke så meget i det komplicerede og fascinerende billede. Der lægges samtidig spor ud til en velkommen fortsættelse, hvor den grusomme historie om Ericas søster må få en endelig afklaring. Et sikkert hit til krimi- og spændingsbogslæsere af begge køn.


litteratursiden.dk

d. 10. apr. 2007

af

af

Tonny Hornbæk

d. 10. apr. 2007

Camilla Läckberg serverer en effektiv og spændende krimi, tro mod genrens virkemidler. Vi er i godt selskab med Patrik Hedström og Erica Falck, der sædvanen tro skal opklare mord i den næsten idyllisk...


Sentura [online]

d. 28. mar. 2007

af

af

Kirsten Haagensen

d. 28. mar. 2007


Kristeligt dagblad

d. 15. mar. 2007

af

af

Mie Petersen

d. 15. mar. 2007


Politiken

d. 17. mar. 2007

af

af

Anette Dina Sørensen

d. 17. mar. 2007


Berlingske tidende

d. 10. mar. 2007

af

af

Anne Lise Marstrand-Jørgensen

d. 10. mar. 2007


Jyllands-posten

d. 13. mar. 2007

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 13. mar. 2007


Weekendavisen

d. 16. mar. 2007

af

af

Katinka Bruhn

d. 16. mar. 2007