Bøger / faglitteratur / biografier

Stifinderen : om coachen Lasse Zäll og kunsten at skabe forandring


Beskrivelse


Portræt af Lasse Zäll (f. 1946) som personlig træner og vejleder for en række danske sports- og erhvervsfolk og som privat person. Der gives en indføring i hans stifinderprogram og dets metoder til forandring både i det professionelle liv og på det personlige plan.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. feb. 2001

af

af

Birgitte Bornæs

d. 21. feb. 2001

I betragtning af indflydelsen som coach i kulissen bag utallige eliteidrætsfolk og -erhvervsledere er Lasse Zäll forholdsvis ukendt i den brede offentlighed. På baggrund af lange interviews har journalisten Kim Hundevadt skrevet bogen om mennesket Lasse Zäll og filosofierne bag hans kurser og metoder til udvikling af erkvervsledere Pathfinder. De enkelte elementer i Zälls metode er samlet og fordøjet gennem et liv som lærende menneske, reflekterende over, hvorfor noget lykkes og andet ikke, og hvorfor noget tilsyneladende lykkes helt af sig selv i et selvforstærkende flow. Impulserne kommer fra så forskellige personer som en lærer i folkeskolen i Sverige, hjerneforskere, topidrætsfolk, jægersoldater, indianske medicinmænd og dirigenter, og mosaikkens elementer, som visualisering, high performance, teambuilding, proaktiv planlægning m.m. og nu også spirituelle elementer, danner fundamentet bag filosofien i Pathfinder - et udviklingsprogram, som arbejder med det hele menneske - forener karriere, familieliv og personlighed i en harmoni. Det er en meget engageret og fængslende bog, som henvender sig bredt til folk med interesse for seriøst arbejde med personlig udvikling.


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Ellen Lind Jensen

2007

Bogen henvender sig til alle, der interesserer sig for selvudvikling og for at forbedre egne resultater og resultater i samspil med andre. Da bogen er skrevet af en mand og om en mand vil den også have appel til den mandlige del af denne gruppe, der ellers er stærkt repræsenteret af kvinder.

På baggrund af interviews med coachen Lasse Zäll tegner Kim Hundevadt, der er journalist på JP billedet af manden som person og hans livssyn samt de metoder han har udviklet som coach - pathfinder. Lasse Zäll har den oprigtige nysgerrighed og interesse for andre mennsker der fostrer en god coach. Allerede i bogens 1. udgave så vi, hvordan han lod sig inspirere af så forskellige personer som en lærer i folkeskolen, hjerneforskere, topidrætsfolk, jægersoldater, indianske medicinmænd og dirigenter. Desuden inddrages forskellige ingredienser som mosaikkens elementer, visualisering, high performance, teambuilding og meditation. Alt dette ligger til grund for hans selvudviklingsprogram.

Der findes meget litteratur om coaching/personlig udvikling, også med et maskulint perspektiv. De fleste også med et engagement og en glød, der virker smittende. Denne bog er en 2. udgave, hvor der i forhold til 1. udgaven er sket revision og gennemskrivning, opdatering og inddragelse af endnu en inspirationsgruppe, nemlig cirkusfolk.

En meget veloplagt og sympatisk bog med bred appel til alle, der ønsker at udvikle sig og arbejde seriøst med sig selv privat og/eller arbejdsmæssigt som leder og udvikler.


Børsens nyhedsmagasin

Årg. 17, nr. 3 (2001)

af

af

Frank Stokholm

Årg. 17, nr. 3 (2001)


Berlingske tidende

d. 19. mar. 2001

af

af

Eigil Evert

d. 19. mar. 2001


Børsen

d. 23. feb. 2001

af

af

Steen Hildebrandt

d. 23. feb. 2001