Bøger / skønlitteratur / digte

Stikkersvin jeg fucker dig - og andre danske sange


Beskrivelse


Sangtekster, der passer til en række kendte, danske melodier, og i omskrivningerne inddrages desuden tekstfragmenter fra tilsvarende kendte sange og digte.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. dec. 2011

af

af

Poul Flou Pedersen

d. 1. dec. 2011

For dem, der følger med i ny, dansk lyrik. En godbid til dansklærere, der søger gode eksempler på tekster, der får nyt udtryk og indhold i kraft af genskrivning af gamle digte. Niveauet er gymnasieniveau og op, for størst udbytte får man først, når man har kendskab til de sange og tekster, der anvendes.

Dette årtis foreløbigt suverænt hæsligste bogtitel dækker over en fræk, opfindsom, parodisk og drilsk samling tekster til gamle, velkendte melodier. Prøv fx selv at nynne bogtitlen til Kim Larsens "Kvinde min" ... og sådan tager Mette Østgaard Henriksen så ellers førertag på en række elskede sange og tekster, der herefter ikke er til at kende igen. For også en række kendte digte og sange "samples" sammen, så de passer til melodierne. Det er virkelig godt gjort af Mette Østgaard Henriksen, der får sin bogdebut med denne udgivelse. Formidlingsmæssigt skal vi i bibliotekerne være opmærksomme på, at bogen klassificeres som musikalie på grund af nodeudskrifterne, men den vil i lige så høj grad finde læsere, der græsser på lyrikhylderne.

Vi er i den nye afdeling for crossover-lyrik parret med en slags rap og hip hop, ja, jeg kender ikke ord for begrebet, og jeg har virkelig aldrig set lignende før.

Kan kun anbefales til lånere, der meget gerne prøver noget helt nyt, for disse tekster, der "sampler" højstemt og svunget sprogbrug med spritnye begreber og vendinger, er originale og meget opfindsomme.