Bøger / faglitteratur

Stille ADHD : fortællinger om børn og unge med ADD


Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. jan. 2019

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 16. jan. 2019

ADD er den stille, ofte indadvendte variant af ADHD, som kan være vanskelig at opdage før barnet er blevet teenager eller voksen. Bogen henvender sig til alle, der privat eller professionelt har med ADD-ramte at gøre.

Bogen bygger på videnskabelige undersøgelser, faktuel viden og interviews. 5 personcases giver hver deres vinkel på hvordan det er at have ADD. Symptomerne er næsten som ved ADHD, blot uden hyperaktivitet. Typisk lider de ramte af indre uro, koncentrationsbesvær og tankemylder, og de forsvinder ofte hen i dagdrømmeri. Som en af de interviewede udtrykker det: "Det kan føles som om alle tv-kanaler er tændt på samme tid, og jeg ingen kontrol har over fjernbetjeningen". Bogens formål er at skabe indsigt og opmærksomhed på denne diagnose, og forklarer hvorfor den kan være så svær at stille. Der er diagnostiseringsskema, litteraturliste og relevante links.

Udmærket og alment tilgængelig bog, der kommer omkring mange aspekter og diskuterer stoffet, hvor der ikke foreligger entydig forskning. Dispositionen kan umiddelbart virke lidt rodet, men fremgår af indholdsfortegnelsen.

Om emnet findes også Bogen om ADHD & ADDEn overlevelsesguide for børn med ADHD. En overlevelsesguide for børn med ADHD handler også om ADD og kan formidles til de yngre børn. Emnet berøres i øvrigt ofte i ADHD-litteraturen, selv om det ikke fremgår af titel eller emneordOm emnet findes også Bogen om ADHD & ADD. handler også om ADD og kan formidles til de yngre børn. Emnet berøres i øvrigt ofte i ADHD-litteraturen, selv om det ikke fremgår af titel eller emneord.


Sygeplejersken

Årg. 119, nr. 6 (2019)

af

af

Merete Bjerrum

Årg. 119, nr. 6 (2019)


Læsepædagogen

Årg. 67, nr. 5 (2019)

af

af

Birgit Lundemann Street

Årg. 67, nr. 5 (2019)