Bøger / skønlitteratur / roman

Stille nu : kriminalroman


Beskrivelse


En sommermorgen driver liget af en druknet mand i land på den lille svenske skærgårdsø Sandhamn, og en uge senere findes hans kusine myrdet. Kriminalinspektør Thomas Andreasson efterforsker sagen og får uventet hjælp af sin barndomsveninde Nora Linde, der med sin familie holder ferie på øen og slås med ægteskabelige problemer.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. feb. 2009

af

af

Lone Krøgh

d. 25. feb. 2009

Velskrevet og underholdende svensk skærgårdskrimi a la Läckberg og Jungstedt med samme store målgruppe.

Nora Linde holder sommerferie med mand og to små drenge på sin barndomsø Sandhamn i Stockholms skærgård. En druknet mand driver i land, og en uge senere findes hans kusine myrdet, og desuden mister yderligere en mand livet. Noras gamle ven, kriminalinspektør Thomas Andreasson leder efterforskningen af dødsfaldene, som har sat det idylliske ferieland på den anden ende. Nora har problemer i sit ægteskab, altimens hun hjælper Thomas med forskellige oplysninger, der kan bidrage til sagens opklaring. En velskrevet og roligt fremadskridende krimi med gode og troværdige beskrivelser af personer og miljø. Plottet overrasker, men hænger fint sammen og det hele kulminerer i en dramatisk slutning, hvor Nora uafvidende sætter livet på spil.

Viveca Sten (f. 1959) debuterer som kriminalforfatter med Stille nu, der er første bind i en planlagt trilogi. Den vil givetvis blive populær og gå som varmt brød ganske som Camilla Läckberg og Mari Jungstedt.

Denne velskrevne og underholdende svenske skærgårdskrimi a la Jungstedt og Läckberg er første bind i en planlagt trilogi, og der er dømt publikumssucces, og det er en af de bøger, som krimilæsere vil anbefale hinanden.


litteratursiden.dk

d. 23. mar. 2009

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 23. mar. 2009

Den idylliske stockholmske skærgård er rammen for ny spændende og velskrevet svensk krimi – og der er flere på vej i serien Kan du lide at læse Camilla Läckberg, Mari Jungstedt eller Anna Jansson, så ...


litteratursiden.dk

d. 14. jan. 2014

af

af

Stina Holdt

d. 14. jan. 2014

Stille nu er første bind i serien om Thomas og Nora. Den er velskrevet, sproget flyder og da historien er yderst levende fortalt, vender siderne sig selv.Persongalleriet er Kriminalmanden Thomas og ha...


Jyllands-posten

d. 17. mar. 2009

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 17. mar. 2009


Kristeligt dagblad

d. 20. juni 2009

af

af

Mie Petersen

d. 20. juni 2009


Kristeligt dagblad

d. 6. juni 2009

af

af

Mie Petersen

d. 6. juni 2009