Bøger / skønlitteratur / roman

Stille skrig


Beskrivelse


Pædagogen, Cecilie, finder en dag en brutalt mishandlet og halvdød kvinde udenfor sin arbejdsplads, Solvang Behandlingscenter. Den ukendte kvinde havde sin dagbog på sig og den gemmer på mørke hemmeligheder.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. dec. 2019

af

af

Sanne Mendel

d. 20. dec. 2019

Hårrejsende spændingsroman om pædagogen Cecilie, som en dag finder en brutalt mishandlet og halvdød kvinde udenfor Solvang Behandlingscenter. Kvinden viser sig at bære på dystre hemmeligheder. For læsere af brutale spændingsromaner.

Den bevidstløse og mishandlede kvinde, Stephania, havde sin dagbog på sig da Cecilie finder hende, og den viser sig at indeholde dramatiske og barske hemmeligheder om kvindens liv. Cecilie har selv en dyster fortid, og hun føler dyb sympati for Stephania. I mellemtiden bliver Cecilies datter, Katrine, gravid og langsomt viser det sig, at der er en forbindelse mellem den mishandlede kvinde og Cecilie. Forfatteren er uddannet cand.pæd. i pædagogisk psykologi, og bogen er den første i en planlagt serie af filosofiske spændingsromaner om pædagogen Cecilie Knudsen.

Det er ikke en spændingsroman for sarte sjæle. Der er nogle meget barske og særdeles ubehagelige passager i bogen, som er svære at ryste af sig. Der er til tider en smule knas med sproget, som godt kunne blive strammet en anelse op, og en del hverdagsdialoger som godt kan blive for meget i længden.

En lignende bog er Anne Linnets krimi Fucked.