Bøger / faglitteratur

Stillehavet brænder


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. aug. 2017

af

af

Charlotte Jakobsen

d. 7. aug. 2017

Her stilles der skarpt på kampene i asien og Stillehavet under anden verdenskrig. For populærhistorisk interesserede, samt til folkeskolens ældste klasser.

"Stillehavet brænder", bind 23 i serien "En verden i krig" har fokus på Japans rolle under anden verdenskrig og den blodige kamp om Stillehavet. I tidsrummet 1938-1945 oprulles højdepunkter og lavmål, der alt i alt førte til at udfaldet blev som det gjorde. Bogen kommer bl.a. ind på hvordan der via propaganda opildnedes til had mod fjenderne i Japan, opfindelsen af flagermusbomber, der kunne have lagt Japan øde, og hvorledes både Australien og Filippinerne blev trukket ind i krigen, via angreb.

Bogen er opbygget som de andre bind i serien. Rigt illustreret og forsynet med alfabetisk indeks og billedindeks. Den er velskrevet og fungerer fint som interessevækker og introduktion til den historiske periode anden verdenskrig. Da det er udvalgte episoder, der beskrives er det begrænset, hvor meget baggrundsviden man får med og ligeså er det også begrænset hvor dybdegående viden bogen præsenterer.

Sammenlignelig med Kampen om stillehavet fra serien "Historiens højdepunkter". Bøgernes opbygning minder om hinanden m.h.t. niveau, tekst og billederKampen om Stillehavet.