Bøger / faglitteratur til børn

Stillehavet


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. maj 2019

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 13. maj 2019

Letlæst fagbog om Stillehavet for børn mellem 9 og 11 år. Bogen kan læses af nysgerrighed eller ved forløb om faglig læsning i grundskolen.

Bogen har et lix på 16 og er bygget op over 14 afsnit af 2 sider, som via billeder, kortmateriale, faktabokse og en kort grundtekst fortæller om forskellige emner knyttet til Stillehavet. Blandt emnerne er: vulkaner, koraller, blåhvaler, den store hvide haj, Marianergraven, pladetektonik, tsunamier, opdagelsesrejsende, havstrømme, plast i havet og i robåd over Stillehavet. Til bogen findes der elevopgaver til brug i grundskolen.

Det er en spændende bog, skrevet i et sprog, som forklarer mange svære og abstrakte ting på en letforståelig måde. Stillehavet er et meget bredt emne. Denne bog giver et fint indblik i nogle af de mange forskellige spændende ting relateret til Stillehavet og giver samtidig lyst til at fordybe sig yderligere i andre bøger.

Man kan læse mere om bogens forskellige emner i titler som OpdagelsesrejserPlast i havetDet handler om hajerVulkaner, Plast i havet, Det handler om hajer og VulkanerMan kan læse mere om bogens forskellige emner i titler som Opdagelsesrejser, , Det handler om hajer og VulkanerMan kan læse mere om bogens forskellige emner i titler som Opdagelsesrejser, Plast i havet, og VulkanerMan kan læse mere om bogens forskellige emner i titler som Opdagelsesrejser, Plast i havet, Det handler om hajer og .