Bøger / skønlitteratur / roman

Stillingen


Beskrivelse


Da et forældrepar udgiver en bestseller-bog med stærkt seksuelt indhold, får det store konsekvenser for deres børn. 30 år efter får en redaktør den ide at genudgive bogen, og det giver anledning til mange stridigheder og tilbageblik blandt familiens medlemmer.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. aug. 2018

af

af

Grethe Lorentzen

d. 29. aug. 2018

Et forældrepars udgivelse af en bog om deres sexliv forandrer familien for altid. Til læsere af familiehistorier.

Paul og Roz Mellow udgiver i 1975 bogen "Lyst: et pars rejse mod tilfredsstillelse", som er illustreret med let genkendelige tegninger af dem selv i forskellige stillinger. Michael finder den, og viser den til sine søskende. 2 år senere er forældrene skilt, og Paul, den forsmåede, lider. I punktnedslag fortælles forældrenes historie, og børnenes historie som voksne. Michael er deprimeret, men forsøger at overtale sin far til en genudgivelse af bogen, efter Roz's ønske. Den ældste, Holly, er rodløs og på stoffer, den yngste, Claudia, bliver sent voksen, og Dashiell bliver bøsse. Meg Wolitzer (f. 1959) er en af USA kendte samtidsforfattere.

At børn ser deres forældre i sex-lege i en bog synes at være et tyndt grundlag for fortællingen om forældres indflydelse på deres børns fremtid. Men ikke desto mindre er det er en velskrevet og veldrejet historie om familiedynamik, kærlighed og skabelsen af voksenidentitet. Der er noget John Irwing'sk over intensiteten og skarpheden i karakteristikken af personerne og deres relationer.

Som denne, handler forfatterens filmatiserede roman HustruenKorrektioner om de konsekvenser, bogudgivelser kan have på familien. Den anmelderroste Korrektioner af Jonathan Franzen handler om en familie, der bliver fremmedgjort for hinandenSom denne, handler forfatterens filmatiserede roman Hustruen om de konsekvenser, bogudgivelser kan have på familien. Den anmelderroste af Jonathan Franzen handler om en familie, der bliver fremmedgjort for hinanden.