Bøger / faglitteratur / strikkeopskrifter

Stitches : amimono


Beskrivelse


Strikkebog med 10 opskrifter der kombinerer strik med elementer af broderi i et og samme design. Fælles for opskrifterne er, at den strikkede del kan stå alene, men ved tilføjelse af broderi, kan udtrykket ændres markant.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. apr. 2019

af

af

Camilla Sejerøe

d. 5. apr. 2019

Strikkebog, der kombinerer strik med sting. Til erfarne strikkere, der trænger til udfordringer.

Her præsenteres opskrifter på 10 modeller til kvinder: 1 jakke, 1 cardigan, 1 kjole, 4 sweatre, 1 bluse, 1 hue og et tørklæde. Fælles for dem er, at de er strikkede med efterfølgende syninger. Det er muligt at "nøjes" med at strikke, men broderiet tilføjer noget ekstra. Helga Isager har været med i det danske strikke-game siden 2005, og denne bog lægger sig fint op af hendes øvrige i både stil, billedside og opsætning. Der er en lookbook forrest, dernæst præsenteres selve opskrifterne. Ved hver opskrift er der et strikkeprøve-billede i naturlig størrelse, ligesom der er anvisning på, hvordan man strikker en prøve til alle opskrifter. Det samme gjorde sig gældende for hendes seneste bog, K (knit) (Tekst på dansk).

En rigtig Isager udgivelse, med netop den type opskrifter, man forventer af hende. Moderigtigt, lige på kanten og ikke for begyndere. Der er tænkt over - og arbejdet grundigt med - det æstetiske, det er en meget helstøbt udgivelse.

Annette Danielsen har i 2019 udgivet Mulm og mørke, der også rummer strik til voksne kvinder.