Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Stjålet


Beskrivelse


16-årige Gemma er på vej på ferie med sine forældre, da hun bliver bortført i lufthavnen af den lidt ældre Ty, der tager hende med ud i Australiens ørken.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. juni 2011

af

af

Susanne Dahl Jensen

d. 21. juni 2011

Ungdomsroman af Lucy Christopher fra 14 år til fritidslæsning. Forsiden matcher fint indhold og skal nok formidle bogen sammen med bagsidetekst.

Der er ikke tidligere udgivet børne- eller ungdomsbøger på dansk af Lucy Christopher. Stjålet kom på engelsk i 2009 og har vundet og været nomineret til adskillige priser. Romanen handler om 16-årige Gemma, der er på vej på ferie med sine forældre. Men i lufthavnen i Bangkok bliver hun kidnappet af den lidt ældre Ty, som tager hende med ud i Australiens ørken. Ud i intetheden. Historien fortælles i et brev skrevet af Gemma til sin bortfører og som læser føler man hurtigt med Gemma, men jo længere man kommer ind i historien og får et indblik i Tys fortid, jo mere sympati får man også for ham. Fængslende historie om to unge skæbner, der vikles ind i hinanden. Fine skildringer af de to personer, og man fornemmer dem uden problemer som personer med hver deres karakteristika. Forsiden viser øverst et afrevet foto af den australske barske natur og i nederste halvdel toner Gemmas ansigt svagt frem i Australiens røde sand.

Det er ikke lykkedes at finde noget af nyere dato at sammenligne med, hvor emnerne unge og kidnapning optræder og hvor en ung person kidnapper en anden ung som i denne nye titel.

Fængende ny ungdomsroman, der ikke rigtig kan sammenlignes med andet. Det bliver spændende at se, hvordan den modtages af danske unge læsere.