Bøger / skønlitteratur / roman

Stjålne liv


Beskrivelse


Intens thriller om to umiddelbart forskellige temaer - magtspillet i toppen af dansk politik og om embryoer der forsvinder fra en fertilitetsklinik. Antropologen Sofie Munk bliver hyret af ejeren af fertilitetsklinikken MereLiv til at opklare sagen om de befrugtede æg, der forsvinder fra den topsikrede klinik.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. feb. 2016

af

af

Charlotte Jakobsen

d. 17. feb. 2016

Intens thriller om to vidt forskellige temaer - magtspillet i toppen af dansk politik og befrugtede æg der forsvinder fra en fertilitetsklinik. Til læsere der holder af en god spændingsroman.

Antropologen Sofie Munk bliver hyret af ejeren af fertilitetsklinikken MereLiv til at opklare en sag om befrugtede æg, der forsvinder fra den topsikrede klinik. Mik Karlsen er særlig rådgiver for justitsministeren og kæmper for sin og ministerens overlevelse på Christiansborg. I den forbindelse har han brug for en sag om bløde værdier, ministeren kan profileres på. Valget falder på en sag om indiske rugemødre. Sofie Munks efterforskning af de forsvundne æg og Mik Karlsens politiske spinnerier flettes efterhånden sammen. "Stjålne liv" er første bog i en planlagt serie om antropologen Sofie Munk.

En intelligent og velskrevet thriller, med forfriskende nytænkning idet efterforskningen foretages af en antropolog i stedet for af den gængse politimand eller -kvinde. Bogen behandler aktuelle emner i form af interne politiske magtkampe blandt embedsmænd og politikere på Christiansborg, og etiske spørgsmål om rugemødre og fertilitetsindustri.

Med udgangspunkt i den handlekraftige kvindelige hovedperson Sofie Munk er det oplagt at drage paralleller til Gisa Klønnes krimier om Judith Krieger hvor Skoven er tavsSkjulte fejl og mangler er første bog og Elsebeth Egholms Dicte bøger, med Skjulte fejl og mangler som første bogMed udgangspunkt i den handlekraftige kvindelige hovedperson Sofie Munk er det oplagt at drage paralleller til Gisa Klønnes krimier om Judith Krieger hvor Skoven er tavs er første bog og Elsebeth Egholms Dicte bøger, med som første bog.


litteratursiden.dk

d. 26. feb. 2016

af

af

Arne Larsen

d. 26. feb. 2016

Ambitiøs og medrivende dansk thriller, som både sætter fokus på den voksende fertilitetsindustri og magtspillet blandt ministre og embedsmænd på Christiansborg. Efter tre romaner med Caroline Kayser ...


Politiken

d. 11. mar. 2016

af

af

Anne Bech-Danielsen

d. 11. mar. 2016


Berlingske tidende

d. 4. mar. 2016

af

af

Merete Reinholdt

d. 4. mar. 2016