Bøger / skønlitteratur / roman

Stjålne penge varer ikke længe


Beskrivelse


En underholdende og humoristisk skildring af en bydreng fra Wall Street, der ved blakkede forretningsmetoder når at blive mangemillionær, indtil han til sidst bliver franarret alt, hvad han ejer.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Niels H. Kristiansen

d. 18. dec. 2018

Hvis man i USA starter ikke som avisdreng, men bydreng i Wall Street, kan man lære tilstrækkeligt meget om blakkede forretningsmetoder og dermed som Metcalfe ende som mangemillionær. Og så kanman nærmest for sportens skyld skabe et aktieboom i et mindre olieselskab og tjene endnu et par millioner på sammenbruddet. Når de 4 væsentligste ofre er en amerikansk matematiker i Oxford, enHarley Street specialist, en fransk galleriejer i London og en britisk jarl in spe, så risikerer man atter at blive franarret pengene uden at opdage det. Jarlen synes ikke at have hjerne til atforfatte indviklede planer, men han forsyner da handlingen med en passende dosis romantik. Velskreven, ganske morsom britisk underholdning og absolut ikke mere. Man kan naturligvis diskutere om deter fair play at anbringe en amerikansk opkomling på steder som Ascot og Oxford for derefter at gøre ham til grin.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Else Rydal

d. 18. dec. 2018

JA er en ferm underholdningsform, og mange af hans bøger er kommet på da.; de har ikke alle været lige vellykkede, men her er en glædelig overraskelse. Ved hjælp af store økonomiskesvindelnumre har Harvey Metcalfe arbejdet sig op fra telegrambud til Boston-millionær, og ingen har afsløret ham. Men da hans seneste slyngelstreg går ud over 4 unge mennesker - 2 englændere, 1franskmand og 1 amerikaner - finder de sammen med eet formål: de vil have deres penge igen, ialt 1 mill. dollars. De fupper ham på flere forskellige, meget opfindsomme og ikke alle lige sandsynligemåder, og de får deres penge, men skurken har et hemmeligt våben. De første 50 s. er træls læsning, idet såvel bedrager som ofre præsenteres ret skematisk, og idet forf.s svaghed for tal er ved attage overhånd - enten som gennemgang af formuer, aktier, børskurser osv. eller som klokkeslet, togtider, priser, der remses op til overflod. Men derefter tager handlingen fart - i London, Oxford,Nice - og forberedelserne tilsnyderierne og selve aktionerne beskrives humoristisk og spændende. Bogen henvender sig til den låner, der ynder en hyggelig ublodig underholdningsroman.


B. T.

d. 28. aug. 1979

af

af

Bris

d. 28. aug. 1979


Jyllands-posten

d. 12. feb. 1980

af

af

L.

d. 12. feb. 1980


Berlingske tidende

d. 20. juli 1980

af

af

Fritz Remar

d. 20. juli 1980


Vendsyssel tidende

d. 2. jan. 1980

af

af

hf

d. 2. jan. 1980