Bøger / skønlitteratur til børn / humor

Stjernenykkerne


Beskrivelse


Stella skal optræde i kirken med bandet Stjernenykkerne, og hun skal slå op med Aslak, selvom de egentlig ikke er kærester. I sin selvbiografi fortæller 14-årige Stella om en december med masser af forviklinger og en koncert, der ikke helt går efter planen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. nov. 2010

af

af

Marion Tirsgaard

d. 22. nov. 2010

3.del i serien om 14-årige Stella, der er i gang med at skrive sin selvbiografi. En vaskeægte tøsebog til piger fra 11-12 år, der gerne vil læse om kærlighed, venskab og dagligdags forviklinger.

Stella skriver veloplagt videre på sin selvbiografi i denne 3. del. Det er december, og Stella drømmer om at blive berømt. Da Gitte-præst, spørger om Stella og Tanne vil spille i kirken sammen med nogle af drengene fra klassen, siger Stella ja. Problemet er bare, at Aslak, Stellas beundrer og ikke-kæreste, er med i bandet, og Stella ville jo egentlig slå op med ham. Da Stjernenykkerne skal spille i kirken nytårsaften, går det ikke helt efter planen, og Stella får vist, at der er en stjerne gemt i hende. Den selvbiografiske form gør bogen nærværende. Med det sprudlende sprog og de fine beskrivelser af en 14-årig piges tanker og handlinger er bogen en rigtig god læseoplevelse, og et bud på en pigeserie, der lægger sig et stykke over middel. Som de forrige er forsiden tegnet af Jan Solheim og rammer fint målgruppen. Forfatteren har tidligere skrevet Pigerne fra Nordsletten og ungdomsbøger i Hjerteserien. Stella, 4 Kæresten udkommer i februar 2011.

Serien om Stella minder meget om Mette Finderups Emmy-bøger og er til samme målgruppe.

Veloplagt og humoristisk 3'er om Stellas kvaler med stjernedrømme, veninder, kærlighed og en til tider lidt umulig familie. En rigtig god pigeserie, hvor flere bind vil blive efterspurgt (også af undertegnede). Fra 11 år.