Bøger / faglitteratur til børn

Stjerner og galakser


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Erik Damskier

2007

Dette er en bog i serien På opdagelse i rummet. Den kan bruges til selvlæsning af børn fra ca. 12 år, og fra ca. 10 år med formidling af en voksen. Den er anvendelig både til den nysgerrige fritidslæser og til opgaveløsning i skolen.

Forfatteren er kendt for en lang række fagbøger om mange emner og har skrevet 2 andre bøger i denne serie. Denne bog handler om himmellegemer uden for vort eget solsystem og om, hvordan man udforsker det ydre rum ved hjælp af teleskoper og computerberegninger. Bag i bogen er der en astronomisk tidstavle, ordliste, stikord og internetsteder. Illustrationerne er næsten alle fotografier taget gennem et teleskop og viser stjerner, stjernetåger og galakser. Teksten er meget kort og sat op i små fritstående afsnit, men egentlig ikke let at læse. Denne bog er sværere end Kometer og asteroider og De ydre planeter, som er udkommet i samme serie, fordi emnet er vanskeligere at begribe for mindre børn. Men med den baggrund givet må man sige, at opgaven er løst tilfredsstillende. Man får god besked om verdensrummets indretning og udforskningen af det.

Der er kommet mange bøger om verdensrummet i de senere år. De fleste er mere tekstrige end den foreliggende bog, som til gengæld er enkel og forholdsvis letfattelig.

Bogen tilbyder en kort sammenfatning af universets opståen og nogle af dets mekanismer og vil være en god begynderbog både i skole- og børnebiblioteket.Informationer og udgaver