Bøger / faglitteratur / erindringer

Stjernestøv : en selvbiografi


Beskrivelse


Bodil Miller (f. 1928) fortæller om sit liv og karriere som skuespiller i Hollywood i 1950'erne, hvor hun fik flere filmroller, til mødet med filmdirektøren, K.E. Jørgensen, som blev hendes mand gennem mange år og hendes arbejde som fotomodel i 1970'erne for de københavnske dagblade.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. dec. 2012

af

af

Christine Christensen

d. 7. dec. 2012

Til et ældre publikum, der kan huske Bodil Miller fra film- og modescenen.

En lille kort og lettilgængelig selvbiografi med stor letlæselig skrift. Bogen beskriver Bodil Millers liv og karriere fra hun som lille kom til København, livet på Universal Studios Elevskole, hvor hun fik flere filmroller, til mødet med filmdirektøren, K.E. Jørgensen, som blev hendes mand gennem 43 år. Efter flere danske film blev BM topmodel for datidens københavnske blade og var i en lang årrække en af de mest benyttede mannequiner. Bogen er opdelt i fire overordnede epoker af Bodil Millers liv, men indenfor disse perioder består teksten af erindringsglimt, der springer mellem stort og småt i et begivenhedsrigt liv. En utrolig masse skuespillere, filmfolk, anmeldere og modefolk bliver introduceret bogen igennem, og det er tydeligt at Bodil Miller har været et navn på den danske film- og modescene. Stilen er hyggelig, småsnakkende og minder mest af alt om et portræt i Ugebladet Søndag.

Det sidste halve år er der udkommet flere biografier om danske skuespillerinder og kendisser fx Kys og klaps om Helle Hertz eller Nina van Pallandt : hellere tro på det gode en gang for meget. Nærværende bog er noget kortere med hovedvægt på det positive.

En kort letlæselig biografi til et ældre segment. Bogens mange anekdoter og det glamourøse liv i mediernes verden vil tiltale dem, der holder af de kendte og riges liv, men den småsnakkende, hyggelige stil vil ikke tilfredsstille den vante biografilæser.