Bøger / faglitteratur / erindringer

Stjernestunder : erindringer


Beskrivelse


Forfatteren (f. 1929) beretter om sit daglige liv sammen med sin mand Kai. Om livet på landevejene og besøgene i fædrelandet. Om kontakten med publikum og responsen fra unge og gamle, om møder med mennesker fra børnehjemmet. Om Kais nye hofte, om søster Yvonnes død og om sønnens sygdom.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. sep. 2008

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 26. sep. 2008

En varm og livsbekræftende selvbiografi om en ukuelig kvinde, der trods modgang altid kan finde stjernestunderne. Hendes trofaste læsere vil nyde bogen, der har potentiale til at blive læst bredt af både ældre og lidt yngre læsere af livshistorier.

Aggi Jensen fortsætter, hvor hun slap i Sensommeren, 2005 med at fortælle om sit liv med Kai, som hun i en sen alder gifter sig med, efter at den første mand Erik døde. I Kærlighedens styrke, 2002 beskriver hun livet med Erik og hans tiltagende demens og Parkinsons sygdom. I Baggårdsbørn har også drømme, 2000 hører vi om hendes vanskelige opvækst. Aggi Jensen fremstår som en livsklog, fordomsfri ældre kvinde, en livsnyder og en ukuelig optimist med et åbent sind og en levende interesse for andre mennesker. Det kommer tydeligt til udtryk i denne bog, hvor hun med humor og hjertevarme, men også lejlighedsvis med alvor, fortæller stort og småt fra sit liv, hvor sorgen også er gæst, men hvor hun i dyb taknemmelighed tæller de lyse timer. Aggi Jensen udtrykker sig så ægte og ligetil, at det ikke er svært at forstå, at hun er en skattet foredragsholder.

Et rigtig godt bud på en engagerende, lettilgængelig livshistorie, der rummer større dybder end fx flertallet af bøger i serien Virkelighedens verden.

Lige så veloplagt, ligetil og livsbekræftende som i de 3 første erindringsbind fortæller Aggi Jensen om sit liv med glæder og sorger, så læseren bliver fanget ind og påvirket af hendes optimistiske livssyn.