Bøger / skønlitteratur / roman

Stockholm delete


Beskrivelse


Krimi. Emelie bliver hyret som forsvarsadvokat af en bevidstløs drabsmistænkt. En drabsmand som har stærk tilknytning til Teddys kidnapningssag og som specifikt har bedt om hendes hjælp. Men det er svært at finde hoved og hale i den gamle sag og pludselig blander større fisk sig i opklaringen.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. jan. 2016

af

af

Christine Christensen

d. 26. jan. 2016

Kan man efterforske en drabssag, hvor offeret er ukendt, gerningsmanden bevidstløs og alle relevante dokumenter mørklagt af anklagemyndigheden? Emilie og Teddy er nødt til at forsøge, selvom Stockholms underverden puster dem i nakken. Fremragende page-turner, for alle læsere af skandinaviske krimier med kant.

Et år er gået og Emilie og Teddy har ikke set meget til hinanden. Han arbejder stadig som freelancer for advokatbureauet og hun har fået sin bestalling, og det passer dem begge fint at kontakten er gledet ud i sandet. Det er derfor noget af en overraskelse da Emilie bliver hyret som forsvarsadvokat af en bevidstløs drabsmistænkt. En drabsmand, viser det sig, som har stærk tilknytning til Teddys gamle kidnapningssag og som specifikt har bedt om hendes hjælp. Men det er svært at finde hoved og hale i den for længst afsluttede sag og pludselig blander større fisk sig i opklaringen.

Anden del af Vip-rummet kan ikke læses selvstændigt, hvis man ønsker det fulde udbytte af historien. Bogen er super velskrevet, spændende og godt skruet sammen med gode og troværdige personer og et flot, filmisk sprog. Stockholm-noir når det er bedst.

Forfatterens serie, hvor Cash er første del er mere narkoorienteret men foregår også i den svenske underverden. Krimiforfattere som Åsa Larsson og Gisa Klönne minder om denne med deres sproglige elegance og sociale engagement.


litteratursiden.dk

d. 10. feb. 2016

af

af

Arne Larsen

d. 10. feb. 2016

Forfatteren til ’Snabba Cash trilogien’ fortsætter sin nye serie i absolut storform. Anden del af historien om eksforbryderen og advokaten byder igen på forrygende god underholdning. Jens Lapidus har...


Politiken

d. 9. feb. 2016

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 9. feb. 2016


Weekendavisen

d. 8. apr. 2016

af

af

Morten Hesseldahl

d. 8. apr. 2016


Berlingske tidende

d. 8. apr. 2016

af

af

Merete Reinholdt

d. 8. apr. 2016


Børsen

d. 5. feb. 2016

af

af

Line Rasmussen

d. 5. feb. 2016