Bøger / faglitteratur / rejseguides

Stockholm


Beskrivelse


En række personlige skildringer om seværdigheder og livet i Stockholm.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. mar. 2013

af

af

Else Marie Reedtz Cohen

d. 21. mar. 2013

Bogen er skrevet for interesserede i Stockholm. Godt valg til dem, der kan lide en uddybende beskrivelse af byen og Sverige. Den kan formidles til dem, der skal på rejse til byen, men den er også god til dem, der allerede kender og holder af byen. Omvendt er den ikke velegnet til dem, der ønsker hurtig rejseinformation.

Serien Vide verden omfatter allerede flere gode titler, denne bog om Stockholm er ingen undtagelse. Elleve forfattere med tilknytning til Stocholm, alle fagligt kompetente og vidende, har bidraget til bogen. Byen beskrives indgående igennem tolv temaer, vandet, haverne, krimibyen m.fl. og forfatterne øser ud af deres viden om byens historie og byplanhistorie, svensk kultur og samfundsliv, svenske delikatesser og svensk nutidspolitik og egenart. Byens og de forskellige bydeles stemning indfanges, og læserne bliver klædt godt på til ture i de forskellige bydele og seværdigheder. Sproget er lettilgængeligt, forfatterne skriver underholdende og forstår at formidle deres viden. Der er gode og vedkommende noter med links til netsteder efter hver artikel og oversigtskort med placering af nævnte seværdigheder. Bogen er illustreret.

Politikens visuelle guide, 2010 og Turen går til Stockholm & Midtsverige, 2010 er primært skrevet til turister. Denne bog formår i forhold til dem at formidle Stockholms egenart og byens særlige atmosfære.

Grundig og omfattende bog om Stockholm i fortid og nutid. Som alle bøger i serien Vide verden rigtig god.


litteratursiden.dk

d. 4. nov. 2018

af

af

Jette Holmgaard Greibe

d. 4. nov. 2018

Stockholm betragtes af mange som en af verdens smukkeste byer og kaldes Nordens Venedig. Byen er skabt, hvor sø møder hav, den breder sig over 14 forskellige øer og har 800- års historie at vise frem....


Berlingske tidende

d. 6. juli 2013

af

af

Jørgen Johansen

d. 6. juli 2013


Kristeligt dagblad

d. 4. juni 2013

af

af

Lotte Kirkeby Hansen

d. 4. juni 2013