Bøger / skønlitteratur / roman

Større end livet


Beskrivelse


Filmproducenten Claus Andersson falder om med hjertestop på sin daglige løbetur. Det sker uheldigvis netop hvor selskabet står overfor gennembrud med den første spillefilm.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. apr. 2015

af

af

Per Månson

d. 21. apr. 2015

Filmproducenten Claus Andersson falder om med hjertestop på sin daglige løbetur. Det sker uheldigvis netop hvor selskabet står overfor gennembrud med den første spillefilm. For et yngre, tv-serievant publikum.

Filmselskabet Planet Film, der mest har gjort det i reality-tv, står overfor lanceringen af sin første spillefilm. Selskabet domineres af alfahanner med kvinder i betydelige biroller. Manuskriptforfatteren Sebastians kæreste Natalie trækker sig fra projektet, der fjerner sig mere og mere fra det oprindelige. Sebastian indfanges af den billedskønne unge Jasmin, men trynes fagligt af konsulenten Kjeld samtidig med at praktikanten Magnus aflurer hans gøren og laden. Formen er som en tv-serie med kort intro før hvert kapitel og hurtige sceneskift.

Jakob er en ferm forfatter, og sprogligt og handlingsmæssigt er romanen i orden. Den fungerer også udmærket som en pastiche på overfladiske tv-serier, men det gør også, at den kan føles uvedkommende.

Af nyere danske romaner om drømme i filmbranchen kan nævnes Hvad holder sammen på en sten.


Politiken

d. 14. juli 2015

af

af

Sophie Engberg Sonne

d. 14. juli 2015


Jyllands-posten

d. 4. juli 2015

af

af

Christian Møgeltoft

d. 4. juli 2015


Weekendavisen

d. 3. juli 2015

af

af

Katinka Bruhn

d. 3. juli 2015


Kristeligt dagblad

d. 6. juli 2015

af

af

Vibeke Blaksteen

d. 6. juli 2015