Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Størst i verden


Beskrivelse


Hvad er det største dyr på land? Hvad er det største dyr i havet? Hvem var det højeste menneske i verden? Faktabog for læsere fra 7 år.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. dec. 2022

af

af

Ingelise Blom Hansen

d. 16. dec. 2022

Hvad er det største dyr på land? Hvad er det største dyr i havet? Hvem var det højeste menneske i verden? Faktabog for læsere fra 7 år.

Titlen "Størst i verden" udkommer i serien "Mini fakta" fra forlaget Straarup. Den samme titel udkom 2016 i serien "Min første bog" fra forlaget Turbine. Indholdet og teksten er det samme i begge bøger på nær det sidste kapitel, som i den nye bog er med kapiteloverskrift "Vildt høj" i stedet for "Vildt tung". Fotografierne er alle nye. Tekstboksene er i den nye udgave med hvid baggrund, og badevægten til sammenligning af vægt er skiftet ud med et vægtlod. Der findes elevaktiviteter til bogen på straarupogco.dk.

Fin ny udgave af "Størst i verden". Siderne virker lettere, når al tekst er på hvid baggrund. At badevægten er skiftet ud med et lod giver også en større fornemmelse af tyngde. Emnet er stadig aktuelt for de unge læsere, som med garanti også vil finde denne udgave interessant.

Prøv at læse Højest i verdenBørnenes rekordbog. Årgang 2021, som snart også udkommer i en ny udgave fra forlaget Straarup eller bliv klogere på rekorder i den lidt sværere Børnenes rekordbog. Årgang 2021Prøv at læse Højest i verden, som snart også udkommer i en ny udgave fra forlaget Straarup eller bliv klogere på rekorder i den lidt sværere .


Bibliotekernes vurdering

d. 18. okt. 2016

af

af

Ingelise Blom Hansen

d. 18. okt. 2016

Hvem er størst i verden? Hvem vejer mest? Hvem var det tungeste menneske? Bliv klog på de største dyr i verden. Fra 7 år.

Fagbog om de største dyr i verden. Hvalen, elefanten, strudsen og andre dyr præsenteres som de største af deres slag. Hvert dyr får et opslag med et farvefoto. I teksten fortælles om levested, længde og vægt. I sammenhæng med fotografiet er der en faktaboks, som sætter dyrets vægt i en sammenhæng. Fx at en blåhval vejer lige så meget som 35 elefanter. Bogen indgår i Turbine Forlagets serie "Min første bog". Der er indholdsfortegnelse og stikordsregister samt forslag til søgninger på internettet. Der kan gratis hentes lærervejledning og elevopgaver på www.minførstebog.dk.

Fin lille fagbog for begynderlæseren. Børn elsker rekorder og hvad, der er størst. Fotografierne er flotte og faktaboksene, hvor vægten sættes ind i en sammenhæng, så man måske kan forstå de mange kilo, fungerer godt. Børnene vil synes, det er sjovt. Bogens layout og opbygning ligner de andre bøger i serien, så børnene er fortrolige med bogen fra begyndelsen.

Er man interesseret i det tungeste og det højeste kan Højest i verdenElefant fra samme serie være et godt bud. Kan man lide store dyr er Elefant måske en ideEr man interesseret i det tungeste og det højeste kan Højest i verden fra samme serie være et godt bud. Kan man lide store dyr er måske en ide.