Bøger / faglitteratur

Støt unge med angst : en guide til forældre og fagprofessionelle


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. okt. 2018

af

af

Hamide Kara

d. 9. okt. 2018

En guidebog om de mange former for angstlidelser hos unge. Henvender sig til forældre og fagprofessionelle.

Forfatter og psykolog Malene Klindt Bohni skriver, at angst er særligt udbredt blandt unge og er en lidelse som kan være invaliderende og følge den unge ind i voksenlivet, hvis ikke man reagerer i tide og med den rette viden. "Overordnet består angst af fire komponenter: katastrofetanker, følelser, adfærd og kropslige symptomer". Forfatteren skriver, at den unges netværk bør tage udgangspunkt i fælles viden, da det for mange er svært at at gøre det rigtige. I kapitler som "Hvad er angst", "årsager til angst", "behandling af angst" m.fl. skriver Bohni om nyere viden om de forskellige angstlidelser hos unge, udbredelsen og hvilke årsager, der kan være. Som behandlingsmetode anbefaler forfatteren bl.a. kognitiv adfærdsterapi. Undervejs i bogen finder man case-eksempler fra klinisk praksis.

En velskrevet og nødvendig bog om de forskellige former for angstlidelser og angstens komponenter. Bogen giver god indsigt i lidelserness karakter. Samtidig er der hjælp at hente hvis man er i tvivl om, hvordan man bør kommunikere med angstramte unge. Åbenhed er altid det bedste alternativ. Selvom bogens fokus er på de unge, kan den også bruges til at forstå og støtte angstramte børn og voksne.

Af andre titler om angst findes: Børn og angstNår angsten tager magten og Når angsten tager magtenAf andre titler om angst findes: Børn og angst og .