Bøger / faglitteratur / filosofiske skrifter

Stoiske leveregler : en håndbog fra antikken


Beskrivelse


Nyoversat håndbog fra antikken om stoisk livsfilosofi og Epiktets leveregler. For læsere med interesse for stoicismen og antikkens største tænkere.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. juni 2022

af

af

Hamide Kara

d. 10. juni 2022

Nyoversat håndbog fra antikken om stoisk livsfilosofi og Epiktets leveregler. For læsere med interesse for stoicismen og antikkens største tænkere..

Adam Schwartz og David Bloch har nyoversat Epiktets leveregler. Epiktet blev født som slave i Hierapolis ca. 50. e.Kr. og studerede hos tidens største tænkere. Epiktets håndbog er en opsummering af Epiktets undervisning om emner indenfor stoisk filosofi og knytter sig til værket Diatriber. Schwartz og Bloch skriver om hvordan stoikeren Epiktet mente, at man skulle leve sit liv for at opnå lykke og at formålet med håndbogen således er at give en indføring i de overordnede stoiske teorier og begreber, som de redskaber, vi kan bruge til at opnå lykken. Efter kapitler med indføring i stoicismens historie og filosofi, Epiktets liv og levned, oversættelsen og teksten fortsætter bogen med Epiktets leveregler, hvor et eksempel på en overskrift er "Om at gøre fremskridt i livet for at bringe sig selv i ligevægt".

Der er et stigende fokus på og interesse for stoicismen, og den gavn man kan opnå ved at studere og indføre stoisk livsfilosofi. Bogen gengiver de mange særlige og vigtige træk ved Epiktets filosofi og leveregler med et nutidigt sprogbrug. Med stoisk sindsro kan man bedre håndtere oplevelsen af kaos.

Af andre bøger om temaer indenfor stoicismen findes Stoiske tankerDet hele handler ikke om digMarkus Aurelius' BetragtningerEpiktets livsvisdom, Det hele handler ikke om dig, Markus Aurelius' Betragtninger og Epiktets livsvisdomAf andre bøger om temaer indenfor stoicismen findes Stoiske tanker, , Markus Aurelius' Betragtninger og Epiktets livsvisdomAf andre bøger om temaer indenfor stoicismen findes Stoiske tanker, Det hele handler ikke om dig, og Epiktets livsvisdomAf andre bøger om temaer indenfor stoicismen findes Stoiske tanker, Det hele handler ikke om dig, Markus Aurelius' Betragtninger og .


Kristeligt dagblad

d. 23. maj 2022

af

af

Søren Chr. Hindsholm

d. 23. maj 2022


Politiken

d. 30. juli 2022

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 30. juli 2022


Logos

2023, nr. 1

af

af

Henning Galmar

2023, nr. 1