Bøger / faglitteratur / opbyggelig litteratur

Stol på Gud - og hold krudtet tørt


Beskrivelse


Forkyndelse for den danske soldat om krig, kristendom, etik, moral, liv og død.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. dec. 2015

af

af

Hamide Kara

d. 14. dec. 2015

Om krig og kristendommens betydning i en urolig verden. Især for praktiserende kristne soldater.

I direkte tale forkyndes den kristne tro for den danske soldat, som forfatteren sammenligner med Kristus, der gik i døden for menneskeheden. Forfatteren indleder med en opfordring til, at man siger fra overfor psykologisering, relativisme, nyttetænkning og især ateisme. "Vi er skabte, tilgivne og forpligtede. Derfor skal man tage ansvar og stole på Gud. Man stoler på Gud, når man siger fra over for alt og alle, der på en eller anden måde vil gøre sig til guder i ens liv." Hvis kirke, kongehus og fædreland skal bevares må den enkelte soldat være ansvarlig, kende sin bibel og være beredt på kamp. Kamp beskriver forfatteren som soldatens væbnede kamp mod fjenden i fjerne egne, men også som den kamp de pårørende lever i. Fortællingen om Jesu liv, død og opstandelse er forfatterens udgangspunkt og argumentation for, at kæmpe for kristne værdier. I efterskriftet beskriver forfatteren arven fra sit barndomshjem, som er båret af kristentro og åndelig kamp mod fjender.

Forfatteren beskriver jobbet som feltpræst, sin stærkt religiøse overbevisning og tillid til gud med en patriotisk og missionerende grundtone. Sproget er enkelt og letforståeligt.

Bøgerne Mærk GudDerfor kan vi ånde frit og Derfor kan vi ånde frit handler også om gud, åndelighed og sand kristentroBøgerne Mærk Gud og handler også om gud, åndelighed og sand kristentro.


Kristeligt dagblad

d. 6. jan. 2016

af

af

Sørine Gotfredsen

d. 6. jan. 2016


Krigshistorisk tidsskrift

Årg. 52, nr. 1 (2016)

af

af

Peter Aage Henriksen

Årg. 52, nr. 1 (2016)


Præsteforeningens blad

Årg. 106, nr. 11 (2016)

af

af

Jakob Brønnum

Årg. 106, nr. 11 (2016)