Bøger / skønlitteratur / roman

Stolthed og lyst


Beskrivelse


Da den unge Eliza Martin, arving til en familieformue, opdager, at hun er udsat for et ondskabsfuldt plot, hyrer hun forbryderjægeren Jasper Bond til at opklare hvem der står bag. Jasper skal foregive at bejle til Eliza, men imod begges forventning forelsker de sig stormende i hinanden.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. jan. 2014

af

af

Merete Trap

d. 20. jan. 2014

Sylvia Day har her begået endnu en erotisk udgivelse, der udspiller sig i 1800-tallets England. Bogen henvender sig til den store læserskare af erotisk litteratur, og den kræver ingen formidling.

Den unge, velhavende Eliza Martin er ikke nogen klassisk skønhed, men pga. af sin formue har hun mange bejlere. Eliza opdager at nogen vil have hende til at gifte sig, for at få fingrene i hendes formue, så hun hyrer den smukke og dæmoniske forbryderjæger Jasper Bond, til at opklare sagen. Jasper skal foregive at bejle til Eliza, men skæbnen vil at Jasper og Eliza forelsker sig i hinanden. Det er ikke noget det bedre borgerskab bryder sig om, og parret møder mange forhindringer, før de endelig kan gifte sig. Romanens plot er uinteressant og tilstræbt gammeldags, tilsat en smule heftig sex. Forfatter Sylvia Day er især kendt for sin erotiske trilogi En Crossfire-roman, og der er stadig en stor læserskare til den erotiske litteratur. Pga. forfatteren og bogens forside vil de også låne herværende roman, men de vil sandsynligvis blive skuffede.

Denne roman kan sammenlignes med Sylvia Days Syv års længsel, 2013 som også er en blanding af erotisk litteratur i stil med Fifty shades kombineret med Barbara Cartland. Kan også sammenlignes med diverse ugebladsnoveller og Harlequin romaner.

En uinteressant, erotisk udgivelse, der udspiller sig i 1800-tallets England. De trofaste læsere af erotisk litteratur, vil også låne denne roman, men de vil sandsynligvis blive skuffede.


Jyllands-posten

d. 13. mar. 2014

af

af

Katrine Sommer Boysen

d. 13. mar. 2014