Bøger / skønlitteratur / roman

Stonehenge kulten


Beskrivelse


En mystisk kult er begyndt at ofre mennesker på monumentet Stonehenge. Hidkaldt af sin fars selvmord forsøger den unge arkæolog Gideon Chase at afsløre kulten, men selskabet har medlemmer helt oppe blandt samfundets top.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. maj 2011

af

af

Steffen Gordon Nielsen

d. 26. maj 2011

Til fans af Dan Brown og andre konspirationsthrillere. Flot og informativt omslag der sælger bogen godt. Kan med fordel placeres på hylden med ferielæsning.

Forfatteren arbejder til daglig som kunstnerisk leder hos Sony Pictures. Dette er hans første bog og hans baggrund som manuskriptforfatter til flere tv-krimiserier fornægter sig ikke. På stenmonument Stonehenge i England ofrer en mystisk kult en mand i håb om at dette vil afsløre stenenes ældgamle hemmelighed. Nogle timer efter begår en at Englands rigeste skattejægere selvmord og efterlader et overraskende afskedsbrev til sin søn, den unge arkæolog Gideon Chase. Han opdager at faderen var blandt kultmedlemmerne, men afsløringen besværliggøres af, at kulten har medlemmer blandt samfundets spidsborgere, og snart er han jaget vildt. Bogen er en klassisk engelsk kioskbasker med fængende forside, korte kapitler (mindre end tre sider pr. kapitel) og en handling som skrider hurtigt frem og ikke levner plads til dybe personkarakteristikker. Sproget er lidt naivt og ukompliceret, og plottet er måske lidt forudsigeligt, men bogen er absolut en af de bedre indenfor konspirationsthriller-genren.

Stonehenge kulten er en tydelig efterfølger til Dan Browns succesromaner, men modsat så mange andre "copycats" føles bogen overraskende frisk.

Koder, mystiske selskaber, spænding, menneskeofringer - bogen har alt det der er indbegrebet af god ferielæsning.