Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Stonehenge


Beskrivelse


En virkelig fin og spændende faglig fremstilling af Englands berømte og mærkelige oldtidsbyggeri - Stonehenge. Man kommer langt omkring i forskellige forklaringsmodeller og et par gode spadestik ned i Englands historie siden bondestenalderen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. aug. 2010

af

af

Jesper Holtoug

d. 30. aug. 2010

I den fremragende og efterhånden meget omfattende fagbogsserie udkommer her én, som er noget mere speciel i sit tema end sædvanlig. Denne gang behandles nemlig Englands legendariske oldtidsbyggeri Stonehenge, som må antages at være ukendt for de fleste i modtagergruppen af 7-11-årige. Det faktum, at emnet er ret ukendt, er imidlertid både godt og spændende. Arbejdet med ukendte temaer kan eksempelvis være interessant, når elevgrupper fremlægger for hinanden.

Serien er absolut velkendt, men har på det seneste været udsat for et mindre "layout-pep-up", som dog ikke udelukkende er vellykket. Således kan de nye ord- og begrebsforklaringer sammen med billedforklaringerne forekomme noget forvirrende, da de nærmest udgør en "spalte tre" i teksten. Bortset fra denne indvending er der tale om en fremragende, let fagbog, som kommer virkelig godt omkring sit emne, både den fag-faglige del og den mere mytiske.

Der findes en del materiale af noget tvivlsom karakter, hvor Stonehenge fremstilles som skabt af fremmede livsformer, men der findes uendelig lidt sobert fagligt materiale for denne unge modtagergruppe. Dog dukker Stonehenge op i en del skønlitterære sammenhænge, fx Benni Bødkers serie De 7 nøgler og McCays Dødens kreds.

En virkelig fin og spændende faglig fremstilling af Englands berømte og mærkelige oldtidsbyggeri - Stonehenge. Man kommer langt omkring i forskellige forklaringsmodeller og såmænd også et par gode spadestik ned i Englands historie siden bondestenalderen.