Bøger / faglitteratur

Stop snorken, søvnapnø og søvnløshed : den eneste måde du kan komme af med snorken, søvnapnø og søvnløshed på


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. mar. 2013

af

af

Lis Pedersen

d. 6. mar. 2013

Bogen henvender sig til dem, der gerne vil lære nogle sunde søvnvaner og samtidig forstå, hvorfor netop denne metode virker.

McKeown er uddannet under den russiske læge Buteyko, som fandt en åndedrætsmetode, som kan hjælpe astmatikere, allergikere og dem, der snorker. Man skal indånde mindre luft, med kortere åndedrag og længere tid imellem åndedragene. McKeown har tidligere skrevet Luk din mund, 2012. I nærværende bog beskriver han historien bag metoden, hvordan Buteyko opdagede den, og hvordan den virker. Han præsenterer os for "Chief", som snorker meget. Derefter for Buteyko, som lærer ham, hvordan han skal træne sin vejrtrækning, så han kan stoppe snorkeriet. Vi får det hele 2 gange: 1 gang som almindelig tekst og 1 gang som en tegneserie, hvor Buteyko holder foredrag for Chief. Metodens virker plausibel på mig. Der er en detaljeret indholdsfortegnelse og sidst i bogen er der referencer. Sproget i den refererende del er klart og enkelt, mens tegneserien virker gammeldags og gnidret.

Luk din mund, 2012, handler om samme metode, og den er nok mere anvendelig som selvhjælpsbog i vore dage, mens denne bedre kan bruges som introduktion til metoden. Derudover er der Åndedrættet - sund ryg hele livet, 2012, Åndedrættet - stress, søvn og slank, 2012. Og mange der er ældre.

Det er en udmærket beskrivelse af en metode, som efterhånden bliver brugt i mange lande. Luk din mund låner godt ud, denne vil også gøre det.