Bøger / faglitteratur / opskrifter

Stop spild af mad : en kogebog med mere


Beskrivelse


Ideer, metoder og opskrifter til at udnytte al din mad og undgå madspild.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. feb. 2011

af

af

Conni Boll Christensen

d. 23. feb. 2011

Restekogebog, der henvender sig til alle, der går ind for genbrug, mådehold og opbrug. Som ifølge fremtidsforskere er det nye sort.

925 millioner mennesker i verden sulter, alligevel producerer vi madspild, der kunne brødføde 3 milliarder mennesker! Det er blot en af de mange faktuelle oplysninger, der er i restekogebogen, som russisk-fødte Selina Juul har taget initiativet til at udgive. Hun startede i 2008 forbrugerbevægelsen "Stop spild af mad", som også præsenteres i bogen. Ud over de lækre opskrifter ledsaget af farvefotos, kommer flere ministre og politikere fra hele det politiske spektrum til orde i talebobler, som er placeret i afsnit mellem nogle af tidens mest populære kokkes bud på god restemad. En lærer fra Suhrs Madakademi giver gode råd til madplanlægning, mens eleverne herfra bidrager med deres bud på restemad, fx klatkager og bruschetta. Noget mere simpel end de professionelles opskrifter, fx kyllingflan med rejesalat og andechips med Karl Johan-remo. Så alle kan være med. Afsluttes med to registre ét over opskrifter og ét over rester og deres anvendelse.

Bibliotekerne har flere kogebøger, som appellerer både til den gode smag og den gode samvittighed. Nærværende bog tager dog ikke stilling til økologi, transport af fødevarer eller dyrevelfærd i valget af råvarer.

Sympatisk, informativ og inspirerende restekogebog med fokus på god restemad og madspildets betydning for miljøet, verdenssamfundet og din pengepung. Se gerne mere på www.stopspildafmad.dk.


Kristeligt dagblad

d. 7. mar. 2011

af

af

Kirstine Dalsgaard Larsen

d. 7. mar. 2011


I form

2011, nr. 10

af

2011, nr. 10