Bøger / faglitteratur til børn

Storbritannien


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Helle Andersen

2007

Målgruppen er folkeskolens 7.-9. klassetrin. Bogen kan selvlæses fra 13 år og er særdeles velegnet til geografiundervisning og til emnearbejde om Storbritannien ligesom den giver nyttig baggrundsviden til brug i engelskundervisningen. Derudover er det en meget oplysende bog til førstegangsturisten.

En uhyre omfangsrig og informationsmættet fagbog i serien Verden i fokus. Den omfatter 14 emneopdelte kapitler, som oftest er på 4 sider. Teksten understøttes løbende af diagrammer, velvalgte farvefotos med tekster, grønne faktabokse og interessante "vidste du at?"-rubrikker. I hvert kapitel er der et gult felt med fokus på specifikke ting indenfor fx klima, befolkning, økonomi, medier, transport, fritid og energi. Læseren får stor indsigt i geografiske, kulturelle, samfundsmæssige og politiske forhold samt i Storbritanniens historie og statens rolle og betydning i fortid, nutid og fremtid. En grundig og veldokumenteret bog med meget talmateriale. Bagest i bogen findes desuden en tidslinje, ordliste, anbefalinger af bøger og internetadresser samt stikordsliste.

Bogen er et fornemt opdateret supplement til tidligere udgivelser om Storbritannien i serierne Lande og Folk, 1992, Industrilande, 1996, Landedata, 2002 Et land i forandring, 2004 alle mest henvendt til 5.-7. kl. Den matcher i sværhedsgrad Storbritannien : Europas største ø fra 2000.

En aktuel og all-round beskrivelse af den moderne britiske nation. Anbefales varmt til skole- og folkebibliotek.Informationer og udgaver