Bøger / faglitteratur / erindringer

Store børn : erindring om en familie


Beskrivelse


Musiker og forfatter Elisabeth Gjerluff-Nielsen (f. 1957) fortæller om det konfliktfyldte samvær med sine fire søskende, om savnet efter samvær med dem og om bestræbelserne på at udbedre konflikterne i den kendte musikerfamilie.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. aug. 2019

af

af

Kent Skov

d. 9. aug. 2019

Selvbiografi om en kendt musikfamilies familiestridigheder. For interesserede i biografier om kendte danskere.

Erindringsbog af Elisabeth Gjerluff-Nielsen, musiker og forfatter og en del af den kendte musikerfamilie, der også omfatter de to brødre fra Gnags. Især broren Peter spiller en central rolle i det ene af de to handlingsspor om de mange indbyrdes konflikter de fire søskende har i deres voksne liv. EG-N beskriver det vedvarende savn efter at komme ud over det konfliktfyldte sam- eller rettere fravær, der eksisterer imellem de fire søskende og bestræbelserne på at udbedre det. Et fælles bogprojekt mellem Elisabeth og Peter, der skal bearbejde småtraumerne mislykkes også og må afbrydes. Det andet hovedspor består af række kronologiske nedslag op gennem EG-Ns opvækst og familiens liv i den jyske provinsby Skjern.

Beretningen går ret tæt på privatlivet og vil være givende for nogen, der har lignende problemer. Stærkt, men usentimentalt står forældrenes død meget kort tid efter hinanden uden at det angives som årsagen til dårlige forhold. Nedslagene i perioden fra 1960'erne og frem byder på sjove og tidstypiske detaljer, som mange vil nikke genkendende til. Om man finder beretningen vedkommende eller for privat må være op til den enkelte læser.

Aktuel om søskendeforhold er Forbandede yngelEndnu et år og fra en anden synsvinkel Endnu et årAktuel om søskendeforhold er Forbandede yngel og fra en anden synsvinkel .


Kristeligt dagblad

d. 24. aug. 2019

af

af

Lotte Kirkeby Hansen

d. 24. aug. 2019


Berlingske tidende

d. 24. aug. 2019

af

af

Birgitte Borup

d. 24. aug. 2019


Weekendavisen

d. 4. okt. 2019

af

af

Klaus Lynggaard

d. 4. okt. 2019


Standart

Årg. 33 nr. 4 (2019)

af

af

Claus Schatz-Jakobsen

Årg. 33 nr. 4 (2019)