Bøger / faglitteratur til børn

Store fly


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. juli 2019

af

af

Mette F. F Dyreborg

d. 16. juli 2019

To bøger om fantastiske ting skabt af mennesket. Den ene handler om de mest kendte pyramider, som findes i Egypten. De blev bygget for mere end 4500 år siden, hvor man ikke engang havde maskiner til at slæbe de tre tons tunge sten, for 8-10-årige. Den anden bog handler om verdens største fly. Der er både passagerfly, kampfly og fly, der skal kunne bære en rumfærge, for 7-8-årige.

"Pyramider" handler om Egyptens konger og deres tro på, at de var nærmere de dødes rige, hvis de blev begravet i en pyramide. Den største i verden er Keopspyramiden. Den er 147 meter høj og bygget af 2,3 mio. blokke af sten. Når en konge døde, blev hans lig balsameret, og han blev derved til en mumie. Der er fundet mange mumier i Egyptens pyramider, men Keops mumie er aldrig blevet fundet. I "Store fly" hører vi bl.a. om Airbus A380-800, som er verdens største passagerfly. Der kan sidde op til 850 mennesker på de to etager i flyet, og det flyver op til 945 km i timen.

To rigtig gode fagbøger om emner, der især vil fange drenge. De er godt skrevet med forklaringer af fagbegreber, og illustrationerne er enormt flotte.

Der findes flere bøger om pyramiderne og egypterne, fx EgyptereMumierFly og Mumier. Der findes også andre bøger om fly, fx FlyDer findes flere bøger om pyramiderne og egypterne, fx Egyptere og . Der findes også andre bøger om fly, fx FlyDer findes flere bøger om pyramiderne og egypterne, fx Egyptere og Mumier. Der findes også andre bøger om fly, fx .