Bøger / faglitteratur til børn

Store katte


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. sep. 2009

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 15. sep. 2009

Bøgerne Aber og Store katte udkommer begge i den nye serie Verdens spændende dyreliv, som henvender sig til skolebørn på mellemtrinnet (fra 10 år). Bøgerne kan lystlæses eller indgå i faglige forløb og faglige læsekurser. Billedsiden i bøgerne er meget omfattende, hvilket også gør bøgerne velegnede til at indgå i billedbogssamlingen for de yngre læsere.

Disse to bøger fortæller om henholdsvis forskellige abearter og store kattearter. Indledningsvis fortælles om fællestræk for dyrearten. Hvorefter der fokuseres på de forskellige dyr inden for selve dyrearten. Hvert dyr præsenteres med en halv tekstside, hvortil der er knyttet halvanden billedside (i enkelte tilfælde flere billedsider). Velstruktureret, men samtidig lidt stift og kedeligt. Billederne er flotte og appellerer til målgruppen.

Bøger om dyreliv bliver altid flittigt udlånt af børn. Der findes derfor også mange bøger om både aber og store katte. Disse to nye bøger adskiller sig ikke væsentligt fra de øvrige på markedet. Men deres faktuelle data er nye og opdaterede, og layoutet er mere indbydende end mange af de ældre bøger på bibliotekets hylde.

To bøger for børn om verdens spændende dyreliv. Bøgerne kan være med til at supplere bibliotekets samling, opdatere den faktuelt og modernisere samlingens visuelle udtryk.



Informationer og udgaver