Bøger / skønlitteratur / roman

Store Malene


Beskrivelse


Performancekunstneren Justine tager til Grønland for at finde inspiration til sit næste kunstprojekt. I jagten på at blive inspireret udforsker hun den grønlandske natur og kultur samtidig med at hun eksperimenterer med sine egne sanser og seksualitet. Grænserne mellem virkelighed, fantasi og kunsten begynder at flyde sammen.

Anmeldelser (9)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. maj 2013

af

af

Line Hoffgaard

d. 14. maj 2013

Nutidig rå roman om kunst, inspiration, identitet og seksualitet, som vil fange især kvindelige læsere af nyere dansk litteratur. Også interessant for læsere, der kan lide en roman, som leger med fantasi og virkelighed. Den spændende forside er et godt blikfang.

Anden selvstændige del af En to tre - Justine. Performancekunstneren Justine tager til Grønland for at blive inspireret til sit næste kunstprojekt. I jagten på at blive inspireret udforsker hun den grønlandske natur og kultur, samtidig med at hun eksperimenterer med sine egne sanser og seksualitet. Grænserne mellem virkelighed, fantasi og kunst begynder at flyde sammen for hende. Titlen referer til en grønlandsk fjeldtop ved Nuuk. Romanen fortælles i en realistisk og rå tone. Til tider er det som læser svært at skelne imellem, hvad der er fantasi og virkelighed i Justines hoved. Iben Mondrup har tidligere udgivet En to tre - Justine, 2012 og Ved slusen, 2009. Mondrup er foruden forfatter også performancekunstner og har designet romanens omslag.

Iben Mondrups forfatterskab minder om forfattere som Ina Merete Schmidt, Henriette E. Møller og Sissel Bergfjord. Anskaffelse må bero på erfaringer med En to tre - Justine.

Udmærket roman om en kvindelig kunstners eksperimenterende tilgang til sit eget talent, identitet og seksualitet. Romanen vil ikke skuffe læsere af nyere dansk litteratur.


litteratursiden.dk

d. 17. juni 2013

af

af

Rikke Bødker

d. 17. juni 2013

Justine er på rejse til Grønland. Her møder hun både nye udfordringer og mennesker, som giver hende mulighed for at udvikle sin kunst. Justine bor i et lille hus på i Nuuk i Grønland, som hun har leje...


Jyllands-posten

d. 23. maj 2013

af

af

Jon Helt Haarder

d. 23. maj 2013


Berlingske tidende

d. 1. juni 2013

af

af

Eva Pohl

d. 1. juni 2013


Politiken

d. 23. maj 2013

af

af

Lilian Munk Rösing

d. 23. maj 2013


Kristeligt dagblad

d. 8. juni 2013

af

af

Liselotte Wiemer

d. 8. juni 2013


Information

d. 24. maj 2013

af

af

Kamilla Löfström

d. 24. maj 2013


Standart

Årg. 27, nr. 3 (2013)

af

af

Dag Heede

Årg. 27, nr. 3 (2013)