Bøger / faglitteratur / biografier

Storesøster, lillesøster, røde søster : tre kvinder, der prægede Kina i det tyvende århundrede


Beskrivelse


Tre søstre fra Shanghai kommer til tops i det politiske Kina i størstedelen af det 20. århundrede. For interesserede i Kinas historie og politiske biografier.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. sep. 2020

af

af

Kirstine Louise Grøngaard

d. 25. sep. 2020

Tre søstre fra Shanghai får, via ægteskaber og god forretningssans, stor politisk indflydelse i Kina i størstedelen af det 20. århundrede. For interesserede i Kinas historie og politiske biografier.

De tre søstre Ching-ling Soong, May-ling Soong og Mei-ling Soong var alle med til at sætte den politiske dagsorden i Kina. De blev født mellem 1888 og 1898 i Shanghai og var de første kinesiske piger som fik en uddannelse i USA, takket være deres fars forbindelser og opsparing. Den mellemste søster blev gift med "Kinas Fader", Sun Yat-sen, og hun endte med at blive Maos næstformand. Lillesøsteren giftede sig med Chiang Kai-shek, og hun blev det kommunistiske Kinas førstedame og en markant politisk profil. Storesøsteren blev Chiang Kai-sheks uofficielle hovedrådgiver, og hendes forretningstalent gjorde hende til en af Kinas rigeste kvinder. Igennem kvindernes historier hører vi også om de magtfulde mænd i deres livs, om Kinas politiske skifte, interne stridigheder, samt diplomatiske uenigheder med andre lande op igennem 1900-tallet. Illustreret med fotografier og afsluttes med noter, litteraturliste og register. Forfatteren fik sit gennembrud i 1994 med Vilde svaner.

Et detaljeret historisk værk som er skrevet med en indlevelse, så det føles som om man læser en roman med intriger, kærlighedshistorier osv. Det er et interessant kapitel af Kinas historie som bliver fortalt med udgangspunkt i kvinder.

Kina kalder fortæller også om livet for en familie i Kina i 1900-tallet.


litteratursiden.dk

d. 4. nov. 2020

af

af

Jette S. F. Holst

d. 4. nov. 2020

Spændende indblik i det politiske Kinas historie de sidste 100 år fortalt gennem de tre Song-søstres skæbner. I Kina er det mest udbredte moderne eventyr historien om de tre søstre fra Shanghai. En af...


Weekendavisen

d. 30. okt. 2020

af

af

Amalie Langballe

d. 30. okt. 2020


Danmark Kina

Nr. 115 (2021)

af

af

Christian Nielsen (f. 1961-08-12), Lene Sønderby Bech

Nr. 115 (2021)