Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Storesøster Lola


Beskrivelse


Lola fylder 11 år, og skal snart være storesøster. Hun øver sig som barnepige sammen med Sally. Men da Sally udnytter venskabet, må Lola tage en svær beslutning! Lola er forelsket i Alex, men det med kærligheden er ikke nemt.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. sep. 2012

af

af

Lotte Lykke Simonsen

d. 14. sep. 2012

Til oplæsning og selvlæsning for piger i 9-12-årsalderen. Bog nr. 7 i serien Serien om Lola om pigen Lola og hendes venner og familie. Bøgerne i serien skal helst læses i rækkefølge for at følge med. Omslaget signalerer tydeligt pigebog.

Lola er tilbage i en ny fortælling om hendes hverdag. I denne bog fylder hun 11 år, og skal snart være storesøster. Det fylder rigtig meget hos Lola, men hun øver sig sammen med den store pige Sally, som hun har mødt på danseskolen. Sally er barnepige, og Lola er med. Venskaber har ingen alder og for en Lola er det lykken da hun bliver venner med den noget ældre pige, Sally. Men da Sally udnytter venskabet, må Lola til sidst tage en beslutning, selv om det er svært. Lola er forelsket i Alex, men hun finder ud af, at det med kærligheden ikke altid er det nemmeste i verden - men det bedste! Som i de øvrige seks bøger i serien fortæller Lola med humor, alvor og fantasi om sin hverdag i skolen, venner og familien. Sproget er letlæst og flydende og fyldt med mange dialoger. Der er hele bogen igennem små vignetter i s/h. Bogen tager fat på temaer, som alkohol, fester, kærlighed og venskaber.

Bogen og serien minder i stil om serierne om Rosa, Nanna og Emmy. Der findes mange pigebøger, og denne vil meget fint passe ind på pigehylden til både oplæsning, selvlæsning og dialog.

Charmerende, sød og samtidig alvorlig pigebog der tager relevante emner op til dialog. Der skulle være flere bøger på vej fra forfatterens hånd - kom bare med dem.