Bøger / skønlitteratur / roman

Storesøster


Beskrivelse


Krimi. Privatdetektiv Varg Veum opsøges af en ældre dame, der hævder at være hans søster. Hendes guddatter er forsvundet, og der er en vis forbindelse til en gammel voldtægtssag. Undervejs finder Veum brikker til sin egen families ukendte historie.

Anmeldelser (9)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. feb. 2017

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 1. feb. 2017

En ung pige forsvinder. Varg Veum, privatdetektiv, undersøger sagen, der i høj grad kaster lys over hans eget stamtræ. Til seriens trofaste fans og alle andre, der holder af kvalitetskrimi.

Bogen foregår i 2003 i Bergen og omegn. Veum har rundet de 60, har fået mere ro på og hygger sig med veninden Sølvi. En ældre dame opsøger ham, hendes guddatter er forsvundet. Damen hævder at være hans halvsøster, og mens Veum arbejder med sagen om den unge pige, finder han også brikker til puslespillet om sin egen herkomst. Sporene efter den unge pige leder bl.a. Veum til en rockerbande og en ubehagelig selvmordshjemmeside, og en gammel voldtægtssag bliver opklaret. Uden at afsløre for meget: det bliver farligt for både Varg Veum og flere andre.

En rigtig velskrevet nordisk krimi, og serien er en født klassiker i genren. Den udmærker sig ved et relativt roligt tempo med tid til refleksion, samfundskritisk grundholdning og litterær kvalitet, samtidig med at den er lettilgængelig og meget spændende. Enkelte knapt så sandsynlige forhold bærer man over med.

18. bind i serien "Varg Veum" i dansk oversættelse. Serien er også filmatiseret, dog med en vis frihed i forhold til bogforlæggene. Alle detektivromaner noir har Raymond Chandler som tydeligt forbillede, også Gunnar Staalesen. Varg Veum er også at finde i Staalesens "Bergen-trilogien". Krimiserien er beslægtet med Henning Mankells bøger om "Wallander", Åke Edwardsons serie om Erik Winther og Håkan Nessers "Barbarotti-serien".


litteratursiden.dk

d. 31. mar. 2017

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 31. mar. 2017

I attende roman om Varg Veum viser Gunnar Staalesen sig fra sin allerbedste side: En god og spændende historie, et godt plot og masser af humor og lune. Varg Veum er næppe kommet sig over de personlig...


Kristeligt dagblad

d. 10. juni 2017

af

af

Mie Petersen

d. 10. juni 2017


Kristeligt dagblad

d. 24. mar. 2017

af

af

Mie Petersen

d. 24. mar. 2017


Jyllands-posten

d. 19. mar. 2017

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 19. mar. 2017


Politiken

d. 31. mar. 2017

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 31. mar. 2017


Berlingske tidende

d. 6. maj 2017

af

af

Merete Reinholdt

d. 6. maj 2017


Weekendavisen

d. 31. mar. 2017

af

af

Bo Bjørnvig

d. 31. mar. 2017