Bøger / faglitteratur til børn


Beskrivelse


Om storkens liv, som begynder i en rede i det nordlige Europa og siden hvert eneste år kræver en meget lang og anstrengende flyvetur til varmere himmelstrøg og tilbage for at yngle.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Steen Agger

2008

Hermed en flot og ret tekstrig bog om storke. Den henvender sig primært til naturinteresserede børn fra 11-årsalderen.

Bogen er af tysk oprindelse, men den er bearbejdet, så den også omtaler danske forhold. Bogen fortæller grundigt om storkenes ankomst til Nordeuropa om foråret, om rede, parring, unger, føde, træk, vinterophold i Afrika, unge storkes ungkarletilværelse og kampen om gode reder. Den sorte stork omtales kort. Bagest er nogle sider med resume og nogle supplerende fakta og en storkequiz. Bogen er illustreret med flotte, vellignende farvetegninger. Der er også et kort over trækruten for de nordeuropæiske storke.

I forvejen findes bl.a. Den hvide stork, 2002 i serien Danske dyr i fare. Som titlen antyder, sætter den i højere grad fokus på storken i Danmark og på bevaringsmuligheder. Den er lidt lettere at læse.

En smuk og ret omfattende bog om den hvide stork. Bogen er primært til naturinteresserede børn fra 11-årsalderen. Kan også anvendes til gode læsere i skolerne fra tredje eller fjerde klasse, når der arbejdes med naturemner.Informationer og udgaver